Меню

Търсене на полети до Бристъл

Покажи филтри

Бристъл

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Цветно небе

  Всяко лято се провежда 4-дневният Международен фестивал на балоните в Бристол. Ако сте там по това време, ще видите стотици шарени балони в небето.

 • Улично изкуство

  Един от най-известните улични артисти – анонимният Banksy е от Бристол. Ако се огледате наоколо, ще видите негови работи като Mild, Mild West, Well or Hung Lover.

 • Пиратски истории

  Почитателите на морските истории трябва да се отбият през най-старата бристолска кръчма Llandoger Trow. Според легендите Edward Teach, познат като Черната брада, е посещавал това място.

Забележителности на Бристол

Харесвате ли морски истории, особено тези за пирати? Искате ли да почувствате истинската атмосфера на английския пъб или може би предпочитате стандартния вид забележителности? Ако на всичко отговорът ви е „да“, то тогава наистина трябва да отидете в Бристол – пристанищният град с много лица.

В миналото Бристол е бил най-важното английско пристанище, от което са отплавали не само кораби под британски флаг, но и пиратски такива. Понастоящем на мястото на старите докове край река Ейвън е построено пристанище Бристол. Това е страхотната зона за отдих с многобройни пъбове, закотвени по крайбрежието. Трябва да отидете там за вечерната ви разходка и да посетите някое от заведенията, където бирата идва безплатно със забавления.

King Street, минаваща през центъра е също подходящо място, където да посетите най-старите, традиционни английски пъбове. Кулите на Бристолската катедрала, датираща от XII век се отличават на фона на останалия градски пейзаж. Входът за тях е безплатен. Друга забележителна сграда е Wills Memorial Building, която в момента се ползва от местния университет. Въпреки тълпата от студенти, която се простира пред и в сградата, може да се качите до кулата ѝ, за да се насладите на панорамната гледка към града. Страхотни пейзажи очакват и всеки, който посети най-голямата забележителност на Бристол – паметният мост Clifton Suspension Bridge.

До реката ще видите най-големия пътнически параход в света, плавал от Великобритания до САЩ през първата половина на XIX век. Понастоящем има музей, разположен в неговия напълно реконструиран интериор. Любителите на изкуството и природата без съмнение ще бъдат доволни от експозициите на Музея и художествената галерия на Бристол (свободен достъп), а феновете на науката ще се радват да разгледат музея "Ат-Бристол". Ако имате наблюдения и харесвате Грегорианския период, разгледайте Грегорианската къща-музей с нейните стаи, обзаведени типично в духа на епохата.

Ако вместо да разглеждате града с организиран гид и карта в ръка (или смартфон), предпочитате да се потопите в местния начин на живот и да наблюдавате хората наоколо, посетете един от парковете. През топлите дни, които са често срещани в Бристол, социалният живот се случва в парковете. Местните жители прекарват вечерите и уикендите си в градските паркове, наслаждавайки се на бирата и храната.

Полезна информация за летищата в Бристъл

Популярни авиокомпании, опериращи до Бристъл

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бристъл

Виж хотели в Бристъл