Меню

Търсене на полети до Фуншал

Покажи филтри

Фуншал

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Състезание с тобугани

  Дори самият Ърнест Хемингуей се е впечатлил от начина на придвижване на местните по хълма от Монте до Фуншал, който в последствие се превръща в забавление. В голям плетен кош сядат „пътниците“, а отстрани се държат други двама с гумени ботуши и в бяло облекло, които са играели роля на гуми и навигатори.

 • Старият град

  Zona Velha е най-старата част от Фуншал, където градът се е зародил. Сградите са запазени в същия стил, но постепенно се обновяват по художествения проект „Отворени врати“. Той включва пребоядисване и декориране на фасадите от изявени португалски и международни творци.

 • Музей на фотографията

  Старото фотографско студио, основано от Висенте де Силва, днес е Музей на фотографията, разкриващ триковете на това изкуство и работата на четири поколения фотографи от едно семейство. Пазят се и фотографии, свързани с историята на града.

Забележителности на Фуншал

Столицата на португалския остров Мадейра се намира на цели 960 км от Лисабон. Драматичният му пейзаж включва за фон планина, която се среща с бреговете на океана, като по този начин самият град се разгръща живописно по хълмовете, надолу към крайбрежието.

Мадейра разполага с изобилие от цветни и екзотични растения, които могат да се видят в Ботаническата градина, намираща се на четири километра североизточно от центъра на Фуншал. В непосредствена близост е и входа за Природо-историческия музей. От западния край на ботаническата градина се открива чудна гледка към залива на Фуншай. До там може да се стигне с фуникуляр.

Ако се интересувате от история, препоръчително е да посетите Историческия музей на Мадейра, разказващ по периоди историята на целия архипелаг. Всичките му зали са съвременно оборудвани с мултимедия, звукови ефекти и восъчни фигури.

Главната катедрала на Фуншал е построена през 1514 г., съчетавайки европейски и мавърски елементи. Тя е свободна за достъп по всяко време. Близо до нея, всеки ден се провежда сутрешния фермерски пазар, който предлага огромно разнообразие от свежи цветя, плодове, зеленчуци и морски деликатеси. Към тях се присъединяват и различни занаятчии със своите кожи и сувенири. Всичко това се побира в красива къща на няколко етажа в стил арт деко. Най-заети са дните петък и събота, защото тогава се присъединяват търговци от съседните селища.

Полезна информация за летищата във Фуншал

Популярни авиокомпании, опериращи до Фуншал

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Фуншал

Виж хотели във Фуншал