Меню

Ryanair полети от Болоня до Гранадила де Абона

Покажи филтри

Гранадила де Абона

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Санта Круз де Тенерифе

  Столицата на Тенерифе е модерен град с нестихващ енергиен пулс. Красивите паркове и градини са предпочитани за разходка, а там с намира и най-известния плаж на острова - Playa de Las Teresitas.

 • Природен парк Ла Канадас

  В подножието на вулкана Тейде се намира уникалният национален парк на Тенерифе. Там са скрити няколко лагуни, образувани от застиналата лава, които олицетворяват израза райско кътче.

 • Ла Лагуна

  Във втория по големина град на острова, се намира университетът на Тенерифе, който привлича млади и образовани хора. Други местни забележителности са Двореца Нава, Епископския дворец и Църквата Ла Концепсион.

Забележителности на Грандила де Абона

Грандила е част от най-големия канарски остров Тенерифе, който е добре познат на всички почитатели на Иберийския полуостров и ваканционните изкушения около него. В района на Грандила има забележителности от национално и регионално значение, като църквата „Сан Антонио де Падуа“ и бившия францискански манастир.

Мекият климат на Тенерифе му спечелва прозвището островът на вечната пролет. Там може да попаднете на всичко – планини, долини, тропически гори, вулкани и пясъчни дюни.

Всяка година там се провеждат няколко важни събития. Празникът на покровителя на града – Св. Антонио де Падуа се отбелязва през юни, когато освен почит на светеца, се избира и кралица на красотата. Денят на занаятите, Фестивалът на танца тайфа и празникът на кръста през месец май, когато навсякъде се окачват кръстове от ароматни цветя и билки, са останалата част от местите фолклорни традиции, които се спазват.

Градският транспорт е съставен от осем автобусни линии, които обхващат града, като всички преминават през централната автогара. Пиаци за таксита има на две места – на една от главните улици El Calvario и при сливането на двата основни булеварда.

Полезна информация за летищата

Болоня Гранадила де Абона

Популярни авиокомпании по маршрут Болоня - Гранадила де Абона