Меню

S7 Airlines полети от Бургас до Симферопол

Покажи филтри

Симферопол

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Гривня (UAH)

 • По следите на изкуството

  На доста места в Симферопол се появяват дървени фигури, които привличат любопитството на туристите. Истината е, че многото стари дървета в даден момент се превръщат в заплаха и трябва да бъдат отсечени. Местните артисти обаче им вдъхват нов живот, превръщайки ги в дървени герои и фигурки.

 • Музеят на шоколада

  Друга интересна забележителност е местният Музей на шоколада, в който от вкусния продукт са пресъздадени различни портрети на известни личности или исторически сцени.

 • Кухня

  Кухнята на Симферопол е доста разнообразна и предлага подходящи ястия и напитки за всички вкусове и джобове. Ще откриете украински, руски, интернационални, както и татарски ресторанти, които биха ви се сторили най-интересни.

Забележителности на Симферопол

Столицата на Крим през последните няколко години е медийна новина, заради неизяснения въпрос към коя държава спада – Русия или Украйна. Независимо от това, пътуванията до там не спират, защото градът има какво да предложи. Името на града от гръцки означава „град на ползата“, а на кримо-татарски звучи, като Акмесджит или „бялата джамия“. Навярно това е свързано с най-старата сграда - джамията Кебир Джами, която е издигната през 1508 г.

Основна забележителност е Старата част, която ясно е разграничена от новата от дълга улица. Докато Новия град постоянно се променя, то местните се стараят да запазят облика и очарованието на Стария град. Дворецът Воронцов, намиращ се в красив парк и издържан в класически стил, е сред най-емблематичните забележителности на града. Близо до него се намира Старата ботаническа градина. Почитателите на музеите трябва да посетят Кримският етнографски музей, създаден през 1923 г. Той съдържа над 4000 експоната, като значителна част от тях са дарени от местни граждани.

През втората половина на месец май се празнува Празникът на татарската култура. Поводът винаги е съпътстван от редица събития – концерти, спортни състезания, панаири, на които се излагат и продават традиционни татарски костюми, аксесоари, бижута и сувенири, кухня на открито, където всеки може да се опита сам да сготви някое татарско ястие и след това да почерпи останалите с него.

Полезна информация за летищата

Бургас Симферопол

Популярни авиокомпании по маршрут Бургас - Симферопол