Меню

Ryanair полети от Бари до Генуа

Покажи филтри

Генуа

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Кухня

  Всяка област на Италия е допринесла за вкусната национална кухня. Генуа е известна с песто, фокача, супа „Дженовезе“, пълнена паста, морски специалитети и различни сладкиши маслени бисквити, кестенова торта, захаросани плодове и цветя.

 • Пътят към небето

  Генуа е разположена на хълмове, затова се подгответе за стабилна разходка. Най-известният асансьор към по-високите градски хълмове се нарича Castelleto или „Пътят към небето“. Той разкрива неповторима гледка към целия град, пристанището и лигурското крайбрежие.

 • Транспорт

  Основното летище на Генуа и областта Лигурия носи името „Христофор Колумб“ и се намира на запад от града. Редовни автобусни линии осигуряват връзка между пристанището и двете гари на Генуа. Може да си набавите туристически билети за градската автобусна мрежа, които важат 24 или 48 часа.

Забележителности на Генуа

Генуа е едно от най-важните пристанища на Италия, град с динамична история и родно място на Христофор Колумб. Главният площад, където всички жители на града се срещат е „Площад де Ферари“. Там се намира големият фонтан, който е заобиколен от значими сгради, като Дворецът на дожите, управлявали някога града. Най-важният католически храм в Генуа е Катедралата Сан Лоренцо, построена върху църква от 5 век.

Фарът на Генуа е емблема на града, който някога е бил сред най-важните пристанища за цяла Европа. Със своите 117 метра, той е осветявал пътя на хиляди кораби от Средновековието. Към него има и музей, който може да посетите. Фарът се намира близо до Старото пристанище, където е и най-популярната съвременна забележителност на Генуа – Аквариумът. Той е вторият по големина в Европа и подходящ за посещение с деца. Къщата-музей на Христофор Колумб е разположена в центъра на Генуа, но все още се спори, дали това е автентичния му дом.

Богато украсеният дворец „Спинола“ е построен през 16-ти век от сем. Грималди. В днешно време е собственост на държавата, като първите два етажа са Национална галерия, запазила вида на частен дом с мебели и вещи на семейството. На третия етаж се помещава Националната галерия на Лигурия с изящни произведения на изкуството.

Базиликата „Санта Мария Асунта ди Кариняно“ е най-красивият ренесансов храм в Генуа. Външният вид е внушителен, но вътрешният е още по-впечатляващ. Тя се намира на пл. „Нунциата“.

Полезна информация за летищата

Бари Генуа