Меню

Ryanair полети от Бристъл до Кастейон (Валенсия)

Покажи филтри

Кастейон (Валенсия)

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Риза от коноп

  Местният университ се намира в района на Llotja del Canem, който е бил пазар за коноп през 17-ти век. От там всички са се сдобивали с дрехи от коноп.

   

 • Спокойна разходка в базиликата

  Ако искате да се отдръпнете за градския шум за няколко часа, посетете базиликата Santa Maria del Lledo, построена през 1366 г., която се намира в прекрасна градина.

 • Музеят на грънчарството

  Намира се в град Онда, на 30 минути от Кастейон и представя керамиката, като традиционен за района занаят. От там можете да си вземете типични цветни саксии.

   

Забележителности на Кастейон

Местните наричат града само Кастейон. Това е град, разположен на средиземноморското крайбрежие, който ще ви зашемети с красивите си плажове, енергичен нощен живот и прекрасен Стар град. Кастейон получава статут на град през 1251 г., но има свидетелства за доста по-ранно обитаване на местността. Въпреки военните битки и промените през вековете, които са засегнали града, все още се е запазила някогашната крепост с нейните кули-наблюдателници. От главната кула се е виждала околността по суша и вода, което е било необходимо, защото градът често е бил нападан от пирати.

Започнете да разгледате забележителностите от площад "Майор" (Mayor), където се намират повечето интересни исторически сгради, като осмоъгълната камбанария "Ел Фадри" (El Fadri) от 16-ти век и неоготическата катедрала "Св. Мария". В непосредствена близост до нея от много векове се намира Централният пазар (Mercado Central), където се продават сочни плодове и зеленчуци, отглеждани в региона на Валенсия, както и пресни морски дарове. На площада също се намира сградата на кметство, която датира от началото на 18-ти век с характерна фасада в тоскански стил.

Широките пясъчни плажове спадат към квартал Ел Грао. До там от центъра на града можете да стигнете с автобус. Ако търсите див плаж, отидете на Playa Serradal, където е доста спокойно. Най-чистата вода е около плажовете Playa Gurugu и Playa El Pinar. Ако отидете до втория, не пропускайте да посетите близкия планетариум, където по средата на деня можете да видите звезди.

След като цял ден сте разглеждали забележителности или сте събирали тен на плажа, със сигурност ще огладнеете и тогава е време за средиземноморска кухня. В Restaurante Mediterraneo ще попаднете на най-добрата паеля със скариди и пържени каламари. Внимателно приготвени домашни ястия, можете да хапнете в Restaurante Luisa на Call Pintor Picasso. А пица в испански стил, ще намерите в Pizzeria Il Solito Posto, на Paseo Buenavista.

Полезна информация за летищата

Бристъл Кастейон (Валенсия)