Меню

Ryanair полети от Бристъл до Безие

Покажи филтри

Безие

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Фестивалът Ферия

  Всяка година в средата на август, улиците на Безие оживяват, заради фестивалът Ферия, който е вдъхновен от испанската корида. Обикновено започва около 15 август и продължава четири дни. Улиците на централната част са пълни с безброй щандове, които продават храна и напитки, а след като пробвате от тях, можете да се присъедините към тълпата, за да видите истинските бикове, музика и танци на живо.

 • Катедралата „Св. Назар“

  Намираща се на върха на стръмна скала, Катедралата „Св. Назар“ представлява внушителна сграда от 13-ти век. Старите стъклени прозорци на катедралата и органът, намиращ се вътре в нея, са също толкова впечатляващи, колкото и външните градини и разкриващата се панорама към френската природа. Трябва да имате предвид обаче, че пътят нагоре към „Св. Назар“ е тесен и стръмен.

 • Изкуството в Безие

  Музеят на изящните изкуства на Безие съхранява произведения назад до 15-ти век. Сред залите се редуват произведения на холандски, испански и френски школи. Входната такса е символична, а музеят не работи само в понеделник.

Забележителности на Безие

Сгушен във френския исторически регион Лангедок, Безие е един от най-старите градове в Европа. Значително по-малко известен от съседните си градове, той посреща и по-малко туристи, което го определя като спокойно градче.

Канал Дю Миди, наричан още Лангелокски или Южен канал, е построен по време на управлението на крал Луи XIV и е признат от ЮНЕСКО за световно богатство. Това инженерно чудо е с обща дължина от 240 км, преминавайки през Бордо, Тулуза, Каркасон, Безие и Сет. Независимо, дали планувате романтична разходка по залез слънце или плаване с лодка, ще стигнете до чаровни селца и средновековни мостове, които създават една неповторимо идилична атмосфера, липсваща на големите френски градове.

Само на кратко разстояние с кола извън центъра на Безие, се намира Абатство Fontcaude, което е важен френски исторически паметник и чудесно място за прекарване на спокоен следобед. Абатството е пример за римска архитектура и е преживяло наситена със събития история. Било е опожарено при религиозните войни от XVI в. и обявено на търг по време на  Френската революция през 18 век. Днес привлича поклонници и туристи, които са любопитни относно неговата архитектура и история. Наблизо има и ресторанти с доста добра кухня.

Лангедок-Русийон е един от най-големите винарски региони в света, надвишавайки производството на Австралия, Бордо, Чили и Южна Африка взети заедно. Независимо дали сте почитатели на плътно червено вино, сладко розе, сухо бяло или дори пенливо, регионът може да ви предложи всичко. Поради това ще бъде грехота, ако не си спретнете едно мини винено турне. Не е нужно да се отдалечавате от центъра на град Безие, за да намерите винарна, която предлага редовни дегустации и турове. Насладете се на тази рядка възможност да научите как виното ви е направено, докато го пиете буквално „от извора“, заради което е и по-изгодно.

Полезна информация за летищата

Бристъл Безие

Популярни авиокомпании по маршрут Бристъл - Безие