Меню

Ryanair полети от Бристъл до Севиля

Покажи филтри

Севиля

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Квартал Триана

  На левия бряг на река Гуадалкивир, е разположен квартал Триана. Той често се асоциира с характерните за севилската култура фламенго и цветна керамика. До там води мостът „Изабела“ в близост до арената за бикоборство.

 • Време за тапас

  Севиля е домът на тапас баровете. В целия град има над 3000 такива. По повечето от тях виси традиционния хамон. Като напитка, трябва да опитате манзанила, което представлява светло, сухо шери.

 • Портокаловият град

  Улиците на Севиля се познават по многото портокалови дръвчета, които са засадени навсякъде. През пролетта цветовете ухаят из целия град, а в края на лятото падат свободно навсякъде.
   

Забележителности на Севиля

Столицата на испанската област Андалусия има богато мавританско наследство. Това е видимо от цветните плочки, украсяващи много от сградите, арките на дворците и известната кула Хиралда, която някога е била минере. От друга страна, от там произлизат три от най-емблематичните неща, с които Испания се свързва – фламенкото, тапасите и борбата с бикове. Пролетта е най-подходящото време за посещение на Севиля, защото тогава ароматът на жасмин и портокалов цвят изпълва улиците на града.

Огромната Катедрала на Севиля прилича сама по себе си на малък град. Тя е най-голямата в света и е под егидата на ЮНЕСКО. Запазени са някои елементи, които напомнят, че е имало период, в който тя е била джамия. Там се намира и гробницата на Христофор Колумб. В непосредствена близост величествено се издига кулата Хиралда, като може да си вземете комбиниран билети за двете забележителности. Гледката от върха ѝ си заслужава.

Великолепният дворец Алказар все още се използва от кралското семейство. На горните му етажи се намират техните стаи, които могат да бъдат разгледани при допълнително заплащане. Целият дворцов комплекс е построен в мавритански стил през 14 век. На излизане от двореца, ще минете през красивите градини, някои от тях покрити с резбовани тавани.

Площад Испания е колосален проект, специално построен за Иберо-американското изложение през 1929 г. и се намира до парка „Мария-Луиза“. Полукръглият площад гледа към дворец, в който днес се намират предимно административни ведомства. По-важна е галерията под двореца, в която всяка испанска област е представена с характерните за нея черти. Това е като кратък урок по история и география, който ще ви бъде полезен и интересен.

Полезна информация за летищата

Бристъл Севиля

Популярни авиокомпании по маршрут Бристъл - Севиля