Меню

Ryanair полети от Бристъл до Вроцлав

Покажи филтри

Вроцлав

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • Най-известният хотел

  Монопол е не просто хотел, а сграда с историческо значение. От неговите прозорци Хитлер е приветствал парадите, Пикасо е нарисувал прочутата си картина „Гълъб на мира“, а Марлене Дитрих е била чест гост.

 • Културен извор

  Вроцлав е дом на 13 университета с около 130 000 студенти, около 100 галерии и няколко театри. Неслучайно е наричан също „мястото за срещи на Полша“, заради традиционните панаири и изложения, които се организират.

 • Нощен живот

  Като град на младите хора, Вроцлав предлага повече от 100 бара и много ресторанти. По правило вечерните заведения не затварят преди да си тръгне и последният посетител. Привлекателен бонус е красивата гледка, която се открива, защото повечето заведения са разположени по крайбрежието или островите.

Забележителности на Вроцлав

Вроцлав е един от най-посещаваните градове в Полша, заради неповторимата си архитектура и разположение на река Одер. Наричан „градът на 100-те моста“ и „полската Венеция“, но истината е, че мостовете в града са приблизително 300 на брой. Поляците признават красотата и значението му, като го изписват на английски: WrocLOVE. Летището Николай Коперник обслужва международни дестинации, а всеки ден има полети до столицата Варшава. Вроцлав е и вторият по големина железопътен център в страната.

Има много начини да се насладите на Вроцлав – плавайки с корабче по река Одер, разглеждайки го от откритите туристически автобуси или обхождайки го пеша в откриване на 300-те фигури на джуджета, пръснати из целия град. Жителите на града явно имат буден граждански дух, защото са създали тези фигурки като израз на протеста им срещу комунистическия режим.

Една от най-значимите забележителности, защитена от ЮНЕСКО е Хала Столеци (в превод – Стогодишната зала). Тя е построена по времето, когато градът е бил част от Германската империя (1911-13 г.) по повод 100-годишнината от победата над Наполеон. До нея се намира Вроцлавският фонтан, които благодарение на 300 струи и 800 лампи вечер създава истинско шоу. В близост до Хала Столеци се намират Ботаническата и Японската градина. Местната управа се грижи за парковете, градините и зелените площи, което в съчетание с мостовете и малките острови по поречието на Одер, превръщат Вроцлав в градски оазис.

Един от най-известните острови в рамките на Вроцлав е Тумски. Там се намира внушителната катедрала „Св. Йоан Кръстител“ и бившето общежитие на Семинарията, което днес е хотел. По улиците има 100 газови фенера, които всяка вечер се палят на ръка, като в миналото.

Полезна информация за летищата

Бристъл Вроцлав

Популярни авиокомпании по маршрут Бристъл - Вроцлав