Меню

Ryanair полети от Брюксел до Ейлат

Покажи филтри

Ейлат

 • Обща информация

  Официален език: Иврит, арабски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Шекел (ILS)

 • Камъкът на Ейлат

  Необичайният синьо-зелен малахит се крие в планините на Ейлат. Добива се за производство на бижута, което е страхотна идея за подарък и сувенир за спомен от курорта.

 • Червеният каньон

  Тесните пукнатини между червените камъни, през които преминава светлината правят разходката из Червения каньон незабравима наслада за сетивата. Голяма част от маршрута включва въжени стълби, затова не на всеки разходката би се сторила забавна и лежерна.

 • Горещина

  Температурите над 40 градуса не са нещо необичайно за Ейлат през летния сезон. Най-добрият начин да се охладите е да хапнете сладолед. Сред най-добрите домашно приготвени сладоледи е този на сладоледен салон Паулина. Намира се на пристанището, което автоматично включва бонус гледка.

Забележителности на Ейлат

Впечатляваща природа, горещи дни, прекарани безгрижно на плажа и вкусна храна – всичко това прави Ейлат едно от най-привлекателните места в Израел през летния сезон.

За областта около Ейлат се знае, че е била населявана още през VIII в. пр. Хр. Първите източник, споменаващ града е Библията. Преди Ейлат е бил известен предимно като пристанище, но днес е привлекателен морски курорт, предлагащ уникална смесица от европейска, азиатска и африканска култура.

Плажовете на Ейлат основно могат да се разделят на два вида. Тези в северната част, близо до по-големите хотелски комплекси са популярни места за гмуркане и други водни спортове, като е осигурена постоянен надзор от професионални спасители. Плажовете в южната част са предпочитани от младите хора за отдих и забавления, заради многото барове и нощни клубове.

Това, което отличава плажовете на Ейлат най-вече, е Рифът на делфините. Достъпът с открито море е спомогнал за създаването на специална връзка между делфините и залива Акаба. Стадото делфини не е никак срамежливо и позволява на хората да плуват заедно с тях. Ако след подобна случка още сте гладни за атракции, посетете намиращата се наблизо подводна обсерватория. Ще достигнете природният воден парк, след като се потопите 6 метра под водата.

Август е най-интересният месец за посещение на Ейлат за джаз феновете, заради Джаз фестивала на Червено море, събиращ най-актуалните артисти от бранша на една плажна сцена. През януари има Фестивал на класическата музика, а през май – Международен филмов фестивал.

От плажа се огладнява доста, затова посетете заведението Mosh Beach. Масите са разположени директно на пясъка, под дървени навеси, пазещи от жаркото слънце. Ястията са обикновени, но вкусни и засищащи – плато от плодове, бъркани яйца, гриловани зеленчуци, сладолед в ананас и други. Сутрините там се провеждат уроци по йога.

За вечеря може да изберете Achla Eiliat, където предлагат типично еврейско меню, съобразено с т.нар. хранителен режим “kosher”. Ресторантът е еднакво популярен сред местните и туристите. Най-вкусните фалафели са в Falafel Halev Harahav – закусвалня на ул. Hatmarim street, където винаги е доста претъпкано. За пресни и вкусни риба и морски дарове, посетете Рибният пазар.

Полезна информация за летищата

Брюксел Ейлат

Виж летище