Меню

Ryanair полети от Брюксел до Биариц

Покажи филтри

Биариц

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Пазарът на Биариц

  Френските пазари за храна като този са много повече от място, където просто да закупите няколко домата. Този социален хъб предлага всякакви разновидности от домашно приготвени сирена, сладка, колбаси, морски дарове, зеленчуци, вина и какво ли още не.

 • Морски приключения

  Може да се възползвате от комбиниран билет за Аквариума на Биариц и Музеят на океана и сърфа. С 3D анимации и ефекти, музеят ви превръща в истински сърфисти, опознаващи Бискайския залив. 

 • Фарът Биариц

  Емблематичният фар е построен през 1834 г. на върха на Пойнт Сен Мартин. Той маркира границата между пясъчните плажове и скалните брегове на баската област. Посетителите могат да изкачат всички 248 стъпала и да се полюбуват на гледката от 73-метровия фар.

Забележителности на Биариц

Френският курорт Биариц е бил популяризиран от самия Наполеон III и съпругата му Йожени, които построяват там розовата си вила, носеща също името на императрицата. След това градът се превръща в любимо място на аристокрацията и постепенно бива открит от хората на изкуството, които търсят вдъхновение. Днес вила „Йожени“ е превърната в хотел, а Биариц е известен сред сърфистите като едно от местата с най-добри вълни в Европа. Бреговата ивица е среща между Пиренеите и Бискайския залив, а самият френски град е прихванал и нотка испанска атмосфера, заради близостта с границата между двете държави.

Големият плаж, както се нарича основната брегова ивица на Биариц, е мястото, където тече животът на местните граждани и туристите, особено през летния сезон. Той е обграден от най-важните и красиви сгради с история в града. През месеците юли-август плажът може да стане и доста претъпкан.

Старото рибарско пристанище Port des Pecheurs е в истински контраст с модерните хотели. То е построено през 1870-те години от Наполеон III за рибарите на Биариц. Повечето къщи около него някога са били рибарски домове, но днес са превърнати в ресторанти, предлагащи пресни морски дарове и деликатеси. Това е идеално място за вечеря по залез слънце.

Полезна информация за летищата

Брюксел Биариц

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Брюксел - Биариц