Меню

Ryanair полети от Брюксел до Корфу

Покажи филтри

Корфу

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Св. Спиридон

  Светецът-покровител на острова съвсем естествено си има своя църква. Тя се отличава със своята бяла кула с червен купол, която се отличава на фона на синьото небе. Вътре сред мрачните фрески, се отличава сребърен саркофаг, покрит със скъпоценни камъни, в който се съхраняват тленните останки на Св. Спиридон.

 • Кралският дворец

  Построен е в неокласически стил и по време на британското управление през 1816 г. Изоставен е, когато британците напускат острова през 1864 г., а днес е превърнат в Музей а азиатското изкуство. Съдържа колекция от китайски, индийски и японски картини, порцелан и скулптури от неолитната ера до наши дни.

 • Островът на мишките

  Недалеч от крайбрежието съвсем ясно се забелязват две малки островчета, единият който е свързан с Корфу посредством провлак. Той се нарича островът на мишките и там може да осетите само манастир от 17-ти век, насред кипарисова горичка.

Забележителности на Корфу

С изглед към тюркоазено сините води на Йонийско море, Корфу, който е и главен град на едноименния остров, омагьосва със своята странна, но приветлива атмосфера. Благодарение на венецианското управление в продължение на повече от 3 века, пешеходният Стар град се отличава с италианския си стил. По-късно следва британско влияние в рамките на половин век, което допринася за културното разнообразие на Корфу.

Старата крепост или Цитаделата е разположена на изток от Стария град и се забелязва отдалеч, когато се приближавате по море към острова. Тя е издигната от венецианците през 1546 г. на мястото на стар замък, а във вътрешността ѝ има малка църква, построена от британците през 19-ти век. От нейния фар, който е най-високата точка на крепостта, се разкриват прекрасни гледки – на запад към града и на изток към Албания.

Между плътно разположените една до друга сгради на Стария град и Цитаделата се разкрива обширното пространство на т.нар. Еспланада или площадът със зелена поляна, който е най-популярното място за срещи на местните. Наоколо има множество кафенета, а на зелената площ често се играе крикет, игра наследена от англичаните.

Изкачвайки се нагоре по хълма и минавайки покрай открития пазар за сезонни плодове и зеленчуци, ще стигнете до масивната Нова крепост, която е построена през 1577 г. от венецианците, за да се защитят от турското нашествие. С билета, който купувате за вход в Новата крепост, получавате и напитка от малкото кафене вътре в нея.

Полезна информация за летищата

Брюксел Корфу

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Брюксел - Корфу