Меню

Wizz Air полети от Брюксел до Клуж-Напока

Покажи филтри

Клуж-Напока

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • От птичи поглед

  Най-добрият изглед към града се разкрива от Крепостния хълм. Там се простира австрийска крепост от XVIII век, служила за контрол и защита на града. За кратък период от време е била затвор.

 • Известни паркове

  Централният парк на града е на 180 години и включва малко езеро, в което може да се плава с лодки. Етнографският парк Romulus Vuia включва 90 къщи в римски, саксонски и трансилвански стил, заедно с вятърни мелници, занаятчийски работилници и дървени църкви.

 • Фестивален град

  Клуж-Напока е домакин на няколко ежегодни международни събития: Модерният музикален фестивал, организиран от местната филхармония, Комедийният филмов фестивал, Трансилванският фестивал за международно кино, Международният фестивал на китарата и други местни фолклорни състезания и изложения.

Забележителности на Клуж-Напока

Екзотичното име Клуж-Напока принадлежи на чаровен град в северозападната част на Румъния. Той е административен център на окръг Клуж и историческа столица на областта Трансилвания. Клуж-Напока е сред най-оживените градове на северната ни съседка. Интересното му име произлиза от латински, тъй като градът е бил познат още на древните римляни и означава „затворен“, защото е заобиколен от хълмове.

Бохемските кафенета, музикалните фестивали и енергичния нощен живот създават приветливия облик на Клуж-Напока. Все повече авиокомпании и агенции за настаняване обръщат поглед към града, заради популярността му на уикенд дестинация. Гостите на града не пропускат да се разходят сред неговите улици, преди или след тяхната основна дестинация в Трансилвания.

Главният площад очарова със сградите си от XVIII и XIX век, като около него има редица магазини и ресторанти. В центъра му се забелязва веднага църквата „Св. Михаил“, построена през XV век. Това е един от най-добрите примери за готическа архитектура в цяла Румъния. Площадът също така се гордее със своя Банфийски дворец от XVIII век, издържан в бароков стил. В него се съхраняват колекция от румънски оръжия и произведения на изкуството. Откритият участък от Етнографския музей на Трансилвания запознава добре посетителите с историята и спецификите на местното население. Музеят на фармацията се помещава в първата градска аптека, открита още през 1573 г. Той съхранява около 2300 експоната, медицински инструменти и фармацевтични пособия.

Полезна информация за летищата

Брюксел Клуж-Напока

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Брюксел - Клуж-Напока