Меню

Ryanair полети от Брюксел до Пула

Покажи филтри

Пула

 • Обща информация

  Официален език: Хърватски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Куна (HRK)

 • Крепостта Кастел

  Венецианската крепост Кастел е сякаш над всички в Пула. Построена в самото начало на 17-ти век, тя е все още отлично запазена и подходяща за посещение от всеки почитател на военната история. Заедно с римския амфитеатър, тя е една от основните точки, на която всяка година през юли се провежда Филмовият фестивал на Пула.

 • Портата на Херкулес

  Въпреки, че изглежда скромен в сравнение с останалите архитектурни забележителности, този паметник е изключително важен, защото е най-ранният запазен от римско време. От двете страни на портата са издигнати по-късно средновековни кули.

 • Аквариумът на Пула

  Австро-унгарската крепост Верудела е дом на аквариума на Пула, който е и най-големият в Хърватия. Посещението му е добра опция за дъждовните или прекалено топли дни. Аквариумът представя различни морски видове, типични за Адриатика, както и специален център за спасение на изчезващи костенурки.

Забележителности на Пула

Този прекрасен хърватски град с естествено пристанище се е развил още по време на римския император Октавиан Август, като за това свидетелстват множество архитектурни шедьоври, запазили се и до днес. По-късно венецианците превземат града и също оставят своите следи предимно във вид на крепостни съоръжения. Австро-Унгария е поредната империя, която допринася за чара на Пула.

Емблематичният римски амфитеатър на Пула е сред най-добре запазените в света. Входната му порта, трите му етажа и четирите кули са все още здрави и с малко въображение ще ви пренесат в ерата на гладиаторите. В подземието му ще се разходите по последните стъпки на героите на деня, преди да излязат на арената, както и около цистерните, които са разпръсквали ароматизирана вода сред 20 000-та публика.

Пула напомня на Рим и по своя Форум, който някога е бил главният градски площад, където всички важни личности на града са се събирали, за да решават обществени проблеми или да отбелязват тържествено различни събития. Триумфалната арка на Сергиите е друг древноримски паметник от по-късно време, който е бил издигнат по повод битката при Акциум, където сили са мерили Октавиан Август с обединените войски на Клеопатра и Марк Антоний.

Полезна информация за летищата

Брюксел Пула

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Брюксел - Пула