Меню

Wizz Air полети от Брюксел до Сибиу

Покажи филтри

Сибиу

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Мостът на лъжците

  Популярният мост свързва площад с евангелистка църква, заедно с т.нар. Малък площад. Това е първият железен мост в града. Според легендата, той ще се срути, ако някой, минаващ на него изрече лъжа.

   

 • Столица на културата

  Сибиу се намира на 8-мо място в класацията за най-добър град за живеене в Европа според списание Форбс. Освен това е бил Европейска столица на културата за 2007 г.

 • Високо в планината

  Един от кварталите на Сибиу включва приказен път с много завои, извисяващ се в планината. Преминава  през най-големия връх на Фъгърашките острови и тунел, който стига до 2000 метра.

Забележителности на Сибиу

Сибиу е типичен исторически град, разположен в централна Румъния, в подножието на Фъгърашките планини в Трансилвания. Намира се на около 200 км от столицата Букурещ, а наблизо се намира ски курортът Палтиниш. Това е един от най-популярните ски курорти в страната, заради високото му разположение в планината и заобикалящата го красива природа.

Интересен факт е, че румънският диктатор Николае Чаушеску е имал намерение да разруши града, защото е основан от саксонци, които по онова време са били заклеймени, като фашисти. За щастие, той не успява да реализира плановете си.

Днес Сибиу е сред най-големите културни центрове в страната. Докато сте там, не пропускайте да посетите площадът на Стария град. Определено ще се почувствате странно, разхождайки се там, защото сградите създават усещането, че са одушевени същества и ви наблюдават. Прозорците  на таванските помещения са проектирани така, че да приличат на очи. Ако искате да си починете с чаша кафе или сте изгладнели от разходката, това е правилният район – около площада ще намерите кафенета и ресторанти.

Целият вид пейзаж на централната част на града се вижда най-добре от кулата на Кметството. Гледката определено си заслужава, защото планините се съчетават приказно с градската архитектура. По-високата част на града се свързва с по-ниската посредством стълби, около които кокетно се показват автентични кафенета.

Полезна информация за летищата

Брюксел Сибиу

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Брюксел - Сибиу