Меню

Ryanair полети от Брюксел до Варна

Покажи филтри

Варна

 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Вино и кухня

  Варна е известна със своите винени сортове и високото качество на вината, които произвежда. В града има множество традиционни ресторанти, в които можете да се насладите на удоволствието от българската кухня. 

 • Златно съкровище

  През 1972 г. във Варна е открит некропол от края на V в. Пр. Хр., а заедно с него и най-старото златно съкровище в света. Уникалните древни находки могат да се видят в Археологическия музей на Варна – една от най-големите атракции за музейните туристи. 

 • Делфинариум

  Един от символите на града, а и на българския черноморски туризъм, е варненският Делфинариум. Той е дом на едни от най-интелигентните животни на планетата – делфините, които през летния сезон ще ви покажат невероятните си представления срещу 25 лв.

Забележителности на Варна

Третият по големина град и така наречена лятна столица на България е най-космополитният и красив град на брега на Черно море. Комбинацията от пристанищен, военоморски и курортен град го прави истински привлекателен за няколкодневен престой.

Свидетелства за обитание на земите на Одесос има още от древни времена. През града са преминали елини, траки, македонци и римляни, но той винаги е запазвал своето самостоятелно управление и е бил развит търговски, културен и просветен център. Тук е открито най-старото златно съкровище в света, както и най-голямата римска баня на Балканския полуостров.

Варна има своята интригуваща история, но едновременно с това е съвременен град с приятен и модерен облик, с широка пешеходна зона, огромна морска градина, в която можеш да прекарваш часове, и дълга плажна ивица, където да разпускаш в слънчевите летни дни. В района има и множество минерални извори.

Варна е отправна точка и към известните черноморски курорти Св. Константин и Елена, Слънчев ден, Златни пясъци, Албена, Балчик и Каварна на север, Шкорпиловци и Обзор на юг.

През летните месеци градът буквално не заспива. Клубове, барове и ресторанти са на разположение на местни и гости на града денонощно, а изборът е огромен – за всеки вкус на съвсем достъпни цени. Градът е дом на безрайно много културни мероприятия от различен характер – концерти, фестивали, изложби, опера, театър, кино и др. 

Полезна информация за летищата

Брюксел Варна

Популярни авиокомпании по маршрут Брюксел - Варна