Меню

Ryanair полети от Брюксел до Сарагоса

Покажи филтри

Сарагоса

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Пътеки на барабана

  Великден в Сарагоса е голям празник. На Велики Петък можете да се насладите на Rutas del tambor, в буквален превод – „пътеки на барабана“, което представлява грандиозна процесия с барабани. Внимание заслужава и 4-часовата „възстановка“ на погребението на Исус Христос.

 • Романтична разходка

  Вечер се препоръчва да отидете до Puente de Piedra - красиво озарен, каменен, готически мост, състоящ се от седем арки, от който можете да се насладите на изключителен изглед към целия град.

 • Черното злато на Арагон

  Природата е дала на Арагон суров климат и е трудно да обработва почвите, но в същото време е възнаградила района с трюфели. Там те виреят добре и местните жители ги наричат ​​„черното злато на Арагон“.

Забележителности на Сарагоса

Градът е разположен в североизточната част на Испания и е столица на региона Арагон. Първите следи от заселници са от първи век пр.н.е. Историята на града е мъчителна от самото начало, като през 11-ти век тя е била и столица на мюсюлманска държава. Сарагоса процъфтява най-много през 14-ти и 16-ти век и по този начин много от паметниците на града са именно от това време. Много от тях са обновени и строени наново през следващите векове. Ето защо това, от което можем да се възхитим днес, са сгради, които съчетават стилове от различни епохи.

Добър пример за такава смесица от стилове е катедралата Салвадор, построена между 12-ти и 17-ти век. Тук можете да намерите както готически елементи на закрито, така и барокови кули навън. Фасадата е украсена с орнаментите на Мауер, много често срещани в тази област. В непосредствена близост до катедралата, можете да намерите мюсюлмански дворец от 11-ти век, който по-късно служи като резиденция на Арагон. Всеки желаещ, може да я разгледа и отвътре.

Пазарът от 16-ти век се счита за най-важната сграда от Възраждането в Арагон. Създаден с цел да угоди на търговците и гражданите, които търсят специално място за търговия, като днес тя служи като зала за изложби и културни събития.

Тук-там можете да се препъвате в останки от Римски времена - руини на театър, римски термични басейни, форум, части от градски стени. Най-ценните предмети от Римско време са събрани в Историческия център.

За вечеря е най-добре да посетите квартал Ел Тубо, известен със своите кафенета и ресторанти, предлагащи типичната храна на Арагон. Докато сте там, не пропускайте шанса да опитате агнешко месо на пещ, ароматизирано с чесън, билки и свинска мас. Поради суровия климат агнетата са най-разпространената порода животни в района на Сарагоса. Доста популярни са също ястия от диви свине, елени, зайци или яребици. След здрач, улиците на Ел Тубо са изпълнени с туристи и местни жители, които се наслаждават на тапас и местни вина.

Полезна информация за летищата

Брюксел Сарагоса

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Брюксел - Сарагоса