Меню

Wizz Air полети от Будапеща до Фаро

Покажи филтри

Фаро

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Дворецът Ештои

  Разкошният дворец с градина в стил рококо е построен през 1840 г. Вътрешните стени са украсени с фрески и многоцветна мазилка, а терасираните градини имат забележително стълбище и беседка със синьо-бели азулежу плочи.

 • Местна кухня

  Португалската кухня е известна с рибните си деликатеси и морски дарове. Местните ферми, в които се отглеждат миди и стриди, снабдяват ресторантите с винаги пресни продукти. Не ви трябва нищо друго, освен вкусна порция морски дарове с резен лимон, чаша бяло вино и спокойния пейзаж.

 • Природен парк „Риа Формоза“

  Предлагат се специални круизи сред водите и бреговите ивици на природния резерват „Риа Формоза“. Той е дом на фламинго, щъркели, други птици и риби.

Забележителности на Фаро

Фаро е красив и приветлив португалски град, в близост до който се намира второто по натовареност летище в страната. Той е столица на провинция Алгарв и често е отправна точка при пътуване в туристическа южна Португалия. Там се намира защитения природен парк „Риа Формоза“ с островчета, лагуни, приказни плажове и редки животински видове.

Римляни и маври са преминали през Фаро, оставяйки своя културен отпечатък, докато през 13 век градът официално става част от Португалия. Разходка из Стария град на Фаро е най-добрият начин да опознаете това португалско кътче. Заобиколен от прашни средновековни стени, издигнати върху римски основи, Старият град разкрива със всяка крачка бурното далечно минало, която сякаш е заспало през вековете.

Най-старата сграда в града е Катедралата на Фаро, издигната през 1251 г. Тя преживява епохата на маврите, нападение на британците през 16 век и голямо земетресение. Затова външният й вид е доста променен спрямо първоначалния. Олтарът е направен от чисто злато, а вътрешните стени са облепени с традиционните португалски плочки азулежу.

Няма как да пропуснете входа на Стария град, който започва с красива арка по идея на италиански архитект от 1812 г. До там може да стигнете и от страна на пристанището, като минете през Цитаделата и излезете на кокетния площад с Катедралата и много портокалови дръвчета.

Полезна информация за летищата

Будапеща Фаро

Популярни авиокомпании по маршрут Будапеща - Фаро