Меню

Wizz Air полети от Будапеща до Гьотеборг

Покажи филтри

Гьотеборг

 • Обща информация

  Официален език: Шведски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (SEK)

 • Архипелагът на Гьотеборг

  Южните острови на архипелага на Гьотеборг са над 20 и предлагат сафари за тюлени в подходящия сезон и екскурзия с лодка. В тази част може да се разхождате пеша или с велосипед, тъй като автомобилите са забранени.

 • Най-големият увеселителен парк

  Лизберг е най-големият увеселителен парк на Скандинавия, разположен съвсем близо до Гьотеборг. Изпробвайте поне част от 42-те вълнуващи атракциона. Дървеното скоростно влакче е сред най-големите в света, достигащо височина от 36 метра.

 • Шопинг до последни сили

  Гьотеборг е подходяща дестинация за любителите на шопинга. Там се намира Nordstan, който е най-големият търговски център в Скандинавия. Квартал Avenyn предлага стоки на разумни цени, а Хага е подходящ за почитателите на винтидж стила. 

Забележителности на Гьотеборг

След Стокхолм, Гьотеборг е вторият по големина град в Швеция, икономически и културен център на западната част на страната.

Един от най-старите квартали в Гьотеборг, Хага е пешеходна зона, обградена от очарователни дървени къщи в провинциален стил. Добре запазените къщи са известни със своя отличителен дизайн - каменен партер с два етажа, изградени от дърво. Там ще намерите много магазини и кафенета. Това е подходящото място за почивка с канелена кифличка.

Крепостта Skansen Kronan е построен през 17 век, за да защитава града от потенциални датски атаки. В миналото тя е била използвана като затвор и военен музей, а днес разполага с ресторант и конферентен център. До крепостта се намират старите военни казарми, където през лятото работи кафене. Ако сте там през летния сезон, не пропускайте гледката към пристанището в компанията на домашен сладкиш или сладолед.

Като типичен пристанищен град, морските дарове присъстват неизменно на трапезите в Гьотеборг. Винаги прясна риба ще намерите във закрития рибен пазар Feskekоrka. Самото здание прави впечатление с необичайната си архитектура, наподобяваща църква. Тя е построена през 1874 г. като експеримент в структурния дизайн за изграждане на сграда без колони. Днес там ще намерите рибари, продаващи улова си и ресторанти.

Полезна информация за летищата

Будапеща Гьотеборг

Популярни авиокомпании по маршрут Будапеща - Гьотеборг