Меню

Ryanair полети от Будапеща до Хановер

Покажи филтри

Хановер

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Нощен живот

  Ако търсите нощен живот, то трябва да се насочите към Стария град, където повечето заведеният работят до сутринта. В останалата част на града улиците се опразват доста по-рано.

 • Разходка и шопинг

  Площад Крьопке и улица Георгщрасе са най-предпочитани за разходка и пазаруване. В съботен ден покрай р. Лайне има бит пазар на антики и сувенири, от който може да се възползвате.

 • Най-посещаваните събития

  Градът е популярен с това, че там се провежда едно от най-големите технологични изложения в света, както и вторият по посещаемост Октоберфест в Германия, след този в Мюнхен.

Забележителности на Хановер

Хановер спокойно може да се нарече немският Версай, заради красивите си ботанически градини в замъка Херенхаузен, които наподобяват тези в парижкото предградие. Въпреки унищожителните бомбардировки по време на Втората световна война, Старият град е много добре възстановен и прилича на средновековен квартал. Река Лайне, езерото Маш, парковете и градините на Хановер, му придават романтичен облик.

Освен градините Харенхаузен, някои от най-интересните забележителности на Хановер са Животинската градина, създадена през 1678 г., в която днес живеят около 120 елена, къщата на барон Мюнхаузен и Новото кметство с диагоналния асансьор, който ви изкачва до кулата на сградата по наклон от 15 градуса.

В Хановер може да се придвижвате с автобуси, трамваи и влак. Градът е разделен на три зони, от което зависи и цената на билета за градския транспорт. Повечето забележителности са съсредоточени в Зона 1.

Цветните маршрути на Хановер ще ви разходят през най-интересните места в града. „Червената нишка“ обхожда централната част, включвайки 36 забележителности. „Зеленият кръг“, който всъщност е маркиран в синьо, обикаля целият град и ви показва различните визии на Хановер. Маршрутът на мелниците в Долна Саксония включва 75 мелници, някои от които все още действащи. През него ще имате възможност да разгледате и природата около града.

Полезна информация за летищата

Будапеща Хановер

Популярни авиокомпании по маршрут Будапеща - Хановер