Меню

Ryanair полети от Будапеща до Хераклион

Покажи филтри

Хераклион

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Използвайте скутер

  Като типичен древен град Хераклион има тесни и извити улички. За да избегнете задръстванията, трудното придвижване и търсенето на място за паркиране, наемете скутери и се движете "по критски". 

 • Изгубете се

  Няма по-добър начин да усетите атмосферата на Хераклион, от този да захвърлите картата и да влезете смело в лабиринта от улици на Стария град. Не се страхувайте да се изгубите в града, това е най-сигурният начин да откриете нови и интересни места. 

 • Поръчайте си пътуване

  Няколко фирми в Хераклион са специализирани в организирането на екскурзии по специална поръчка. С тях ще видите най-интересните неща - исторически обекти, природа или местни традиции и култура по ваше желание.

Забележителности на Хераклион

Древният критски град Хераклион дълго време е бил в сянката на двореца Кносос, издигнат през далечната 824 г. от Сарацин. Той е позволявал на пиратите да атакуват идващите от Византия кораби, използвайки пристанището му. Век и половина по-късно византийците завладяват града, опустошават го като вид отмъщение и поемат местната власт. Допреди това историята на Хераклион включвала спокойното венецианско управление. Този период, както и турското влияние по-късно, могат да бъдат забелязани и в архитектурата на града.

В границите на града няма плаж, който може да се използва, а само крайбрежна улица, която е идеална за разходки. Но на изток, точно зад стадиона Pankritio, се простира дълъг пясъчен плаж, където можете не само да съберете тен, но и да практикувате различни водни спортове – уиндсърфинг, кайтсърфинг, водни ски или каране на моторна лодка. Градчето Агия Пелагия, намираща се само на 25 км източно от Хераклион, предлага перфектни условия за гмуркане. Необходимите пособия може да намерите и на място, отдавани под наем.

Няма да се чудите дълго какви сувенири да си вземете от Хераклион. Най-ценни са местните продукти – маслини, маслинова паста, зехтин, сапун и козметика, приготвени със скъпоценното олио. Узо се продава в бутилки с различен размер. Няма начин да останете безразлични пред местните сладкарски изкушения. На всичко това ще попаднете на търговските улици - Odos Dedalou и Odos 1866.

Гърция е известна с вкусната си кухня и специалното отношение към храненето. Местните домакини се отнасят изключително сериозно към ангажимента си да нагостят подобаващо гостите. Храната трябва да е така вкусна, както ако е приготвена от майка ви. В ресторантите, баровете и традиционните таверни порциите са огромни, а алкохолът се разлива на око. Вечеря в добра компания с гледка към морската шир и глезещи небцето морски дарове на скара, придружени от чаша вино или узо е перфектният сценарий за всяка ваша вечер в Хераклион.

Ако сте от хората, които смятат, че сънят е загуба на време, останете в Стария град след 00:00 ч. Ще ви подскажем, че той не спи. Отбийте се за едно или повече питиета през DrinkEasy на ул. Sapoutie, до Археологическия музей. Често в баровете наоколо има музика на живо.

Полезна информация за летищата

Будапеща Хераклион

Популярни авиокомпании по маршрут Будапеща - Хераклион