Меню

Ryanair полети от Будапеща до Марсилия

Покажи филтри

Марсилия

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Замъкът Ив

  Една от легендите на романтизма, с които се свързва Марсилия, е Замъкът Ив, имащ ключова роля в романа на Александър Дюма „Граф Монте Кристо“. Той се намира на 2 км от града, а до там има корабчета. Някога затвор, днес Ив се радва на туристически интерес.

 • От благотворителност към изкуство

  През XVII век на пл. „Плас де Мулен“ се издига прекрасна сграда в стил италиански барок. Известно време тя е служила като болница, а към нея има и параклис. Макар и противоречиво, след време сградата се превръща в музей и художествена галерия, която може да посетите целогодишно.

 • На плаж

  Плажът Прадо е основният пясъчен плаж, подходящ за почивка и уроци по водни спортове. Той се намира в края на крайбрежния панорамен път Корниш.

Забележителности на Марсилия

Един от най-очарователните градове на Франция, който векове наред е впечатлявал пътешественици, търговци и общественици, определено е Марсилия.

Катедралата „Нотр Дам дьо ла Гард“ със своята позлатена Мадона, е изключително красиво здание, построено на възвишение, откъдето може да се любувате на морския пейзаж. Други подобни забележителности са грандиозната Катедралата на Марсилия във византийско-римски стил, дворецът Лоншан, където се помещават Природонаучният музей и Музеят на изящните изкуства и абатство „Св. Виктор“, построено през V век.

Старото пристанище в западната част на града е цивилизационният извор на Марсилия. Още през 600 г. пр. Хр., там е имало гръцко пристанище. В близост до него е прочутият булевард Канебиер, където може да се разходите по магазините. Около пристанището има редица заведения, предлагащи прочутата рибена чорба, приготвяна от няколко вида риба и сервирана с франзела и майонеза, както и много други местни специалитети. Старият град или Le Panier, е разположен на хълма над Старото пристанище. Той пази типичната културно-историческа атмосфера за района с малки криволичещи улички и старинни сгради.

Историческият музей и Музеят на Средиземноморските цивилизации се намират в модерни и добре оборудвани сгради, заслужаващи вашето внимание, ако разполагате с повече време във френския град.

Полезна информация за летищата

Будапеща Марсилия

Популярни авиокомпании по маршрут Будапеща - Марсилия