Меню

Ryanair полети от Будапеща до Нурсултан

Покажи филтри

Нурсултан

 • Обща информация

  Официален език: Казахски, руски
  Часова зона: UTC +6
  Валута: Тенге (KZT)

 • Разходка из Казахстан

  Ако нямате време да обиколите тази необятна централноазиатска държава, но ви е любопитно да я опознаете, трябва да посетите комплексът Атамекен, който е съставен от макети на най-големите архитектурни и природни забележителности на страната.

 • Руската катедрала

  Въпреки, че повечето казахстанци изповядват исляма, в страната има запазени красиви православни храмове. В Астана най-впечатляващият е Руската катедрала, която е изцяло бяла, с яркосини покриви и златни кубета, а от вътре пищно покрита с пъстри икони.

 • Съвременният „Път на коприната“

  Може да звучи странно, но един от големите търговски центрове, известен с богата селекция от световни брандове и вериги, се нарича Mega Silk Way и е добра алтернатива за разходка, шопинг и хапване, дори и времето да не с вас.

Забележителности на Астана

Астана, която заради модерния си облик е наричана Дубай на Централна Азия, е лицето на съвременен Казахстан. Тя е обявена за столица на страната през 1997 г., като символ на промяната след съветския период. Астана е дом на футуристични и високи сгради, като някои от тях са: паметника „Байтерек“ – кула, покрита с бял метал и златно кълбо, огромната полупрозрачна юрта „Хан Шатър“, Дворецът на мира, Градският парк, сградата на Държавната опера и театър и други.

Националният музей на Казахстан е истинско пътешествие през историята на страната от древни времена до наши дни, включващ интересни експозиции, свързани с „големия глад“ от 30-те години на ХХ-ти век и пропагандната изложба, представяща управлението на казахстанския президент Нурсултан Назарбаев. В близост до музея се намира и джамията „Хазрат Султан“, която е втората по големина в Централна Азия.

Казахстанската кухня се слави с конското и овче месо, приготвяни по различен начин. Бешбармак е традиционно ястие, съставено от сварено конско или овче месо с мазнина и юфка. Може да не звучи толкова апетитно, но ако казахстанец ви почерпи, не бива да отказвате. Пивоварните и наливната бира добиват все по-голяма популярност в градската култура на Астана, превръщайки се в алтернатива на традиционните водка и ферментирало конско мляко.

Полезна информация за летищата

Будапеща Нурсултан

Популярни авиокомпании по маршрут Будапеща - Нурсултан