Меню

Ryanair полети от Будапеща до Закинтос

Покажи филтри

Закинтос

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Римското имение

  Построено през 1660-те, това имение е сред най-добре запазените стари сгради на острова. Домът е собственост на римско семейство и показва как са живеели най-заможните жители на Закинтос преди векове.

 • Плажът на корабокрушението

  Вероятно това е най-сниманият плаж в цяла Гърция, част от т.нар. Контрабанден залив на Западното крайбрежие. Самият плаж, състоящ се от фини бели камъчета, носи името си, заради ръждясал контрабанден кораб на цигари, който морето е изхвърлил на брега. Той е достъпен само по море, затова може да хванете лодка-такси до там.

 • Пещерите Кери

  На 14 км от югозападното крайбрежие на град Закинтос, близо до село Кери, се намират редица пещери, чиито входове са отворени към кристалните тюркоазено сини води. В тях може да се гмуркате или да плувате с шнорхел, за да видите невероятните игра на слънцето през водата и върху пещерните стени.

Забележителности на Закинтос

Приказният Закинтос е един от седемте йонийски острова на Гърция, който се е превърнал в една от най-желаните летни дестинации на Югоизточна Европа. Докато северозападното му крайбрежие е заето от стръмни скали, спускащи се към брегове с бели камъчета, то южното е равнинно и със златисти пясъчни плажове. Във вътрешността си Закинтос представлява плодородна равнина, засята предимно с маслинови горички. В исторически план, той е бил под Венецианско влияние, което все още може да се усети от архитектурното наследство и местната кухня.

Летище „Закинтос“ се намира само на 6 км от едноименния град, който е и административен център на острова. Павираните улици и площади, пълни с пекарни, кафенета, бутици и магазини за бижута са идеални за разходка. Главната църква Агиос Дионисиос, в която се намират останките на патрона на града, датира от 1708 г.

Ако търсите поразителни гледки, отидете до село Бохали (на 2,5 км) с изглед към Закинтос и пристанището. Наблизо се намира парк от борови дървета с останки от Венециански замък, на чиято главна порта все още може да се различи Лъвът на Св. Марк – символ на Венеция.

На централния площад на Закинтос се намира Византийския музей, съхраняващ икони, стенописи, скулптури и документи от църквите и манастирите на острова, датиращи от 12 век нататък. Макетът на града пази спомена за вида му около 1950 г., преди опустошителното земетресение от 1953 г.

Полезна информация за летищата

Будапеща Закинтос

Популярни авиокомпании по маршрут Будапеща - Закинтос