Menu

Wizz Air loty z Budapesztu do Zakintos

Pokaż filtry

Zakintos

 • Informacje ogólne

  Język urzędowy: grecki
  Strefa czasowa: UTC+3 (lato), UTC+2 (zima)
  Waluta: Euro (EUR)

 • Римското имение

  Построено през 1660-те, това имение е сред най-добре запазените стари сгради на острова. Домът е собственост на римско семейство и показва как са живеели най-заможните жители на Закинтос преди векове.

 • Плажът на корабокрушението

  Вероятно това е най-сниманият плаж в цяла Гърция, част от т.нар. Контрабанден залив на Западното крайбрежие. Самият плаж, състоящ се от фини бели камъчета, носи името си, заради ръждясал контрабанден кораб на цигари, който морето е изхвърлил на брега. Той е достъпен само по море, затова може да хванете лодка-такси до там.

 • Пещерите Кери

  На 14 км от югозападното крайбрежие на град Закинтос, близо до село Кери, се намират редица пещери, чиито входове са отворени към кристалните тюркоазено сини води. В тях може да се гмуркате или да плувате с шнорхел, за да видите невероятните игра на слънцето през водата и върху пещерните стени.

Забележителности на Закинтос

Приказният Закинтос е един от седемте йонийски острова на Гърция, който се е превърнал в една от най-желаните летни дестинации на Югоизточна Европа. Докато северозападното му крайбрежие е заето от стръмни скали, спускащи се към брегове с бели камъчета, то южното е равнинно и със златисти пясъчни плажове. Във вътрешността си Закинтос представлява плодородна равнина, засята предимно с маслинови горички. В исторически план, той е бил под Венецианско влияние, което все още може да се усети от архитектурното наследство и местната кухня.

Летище „Закинтос“ се намира само на 6 км от едноименния град, който е и административен център на острова. Павираните улици и площади, пълни с пекарни, кафенета, бутици и магазини за бижута са идеални за разходка. Главната църква Агиос Дионисиос, в която се намират останките на патрона на града, датира от 1708 г.

Ако търсите поразителни гледки, отидете до село Бохали (на 2,5 км) с изглед към Закинтос и пристанището. Наблизо се намира парк от борови дървета с останки от Венециански замък, на чиято главна порта все още може да се различи Лъвът на Св. Марк – символ на Венеция.

На централния площад на Закинтос се намира Византийския музей, съхраняващ икони, стенописи, скулптури и документи от църквите и манастирите на острова, датиращи от 12 век нататък. Макетът на града пази спомена за вида му около 1950 г., преди опустошителното земетресение от 1953 г.

Przydatne informacje o lotniskach

Budapeszt Zakintos

Popularne linie latające na trasie Budapeszt - Zakintos