Меню

Ryanair полети от Букурещ до Аликанте

Покажи филтри

Аликанте

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Санта Круз

  Областта Санта Круз е чудесно място за романтични разходки. Лабиринтите от тесни улички са като от приказка. Там не се допускат автомобили, затова е доста тихо и спокойно.

 • Качете се на трамвай

  Най-евтиният и лесен начин да се движите из града и наоколо е с трамвай. В Аликанте трамвайните спирки се намират под земята, което прави този транспорт много подобен на метрото.

 • Аликанте през различна перспектива

  Търсите адреналин? Това означава, че трябва да видите Аликанте от друг ъгъл. Можете да се присъедините към местната група по парапланеризъм, където начинаещите получават индивидуални напътствия.

Забележителности на Аликанте

Аликанте е пристанищен град в Южна Испания. Името му на латински и на арабски носи смисълът „ярък, светещ“. Градът на няколко пъти е бил под европейско и арабско владение, което силно се е отразило на културния му облик. Най-добре е да започнете опознаването на Аликанте от замъка Санта Барбара. Можете да се изкачите по стълбите нагоре до него или да вземете асансьор. От върха има невероятна гледка към целия град и съседните селища.

Посещавайки Стария град, няма как да пропуснете сградата на Кметството, построена през 1760 г. Това е внушителна сграда, включваща часовникова кула и масивни зелени врати, а интериорът ѝ се отличава с барокови елементи. Недалеч от Кметството е популярната алея Explanada de España със своята декоративна вълнообразна мозайка. Катедралата „Св. Никола от Бари“ е бележита архитектурна творба. Християнската църква е издигната върху мюсюлмански храм през 17-ти век.

Всеки любител на ветроходство ще се радва да посети музеят Volvo Ocean Race. Можете да разгледате миниатюрни корабни модели, да използвате симулатор за ветроходство или да научите историята на регата, като се наслаждавате на звука на вълните. Музеят определено е подходящ за деца. Най-големият и див плаж на Costa Blanca се нарича Guardamar. Водата наоколо е достатъчно плитка, за да се разхождате доста навътре в морето.

През следобедите се насочете към Rambla de Mendez Nunez, която е главната улица на Аликанте. Там се намират всички известни ресторанти, барове и магазини. Масите са изкарани навън под дебелата сянка на големи дървета, което действа приканващо. За десерт посетете Heladeria Borgonesse, където се прави най-добрият сладолед в Аликанте. Вкусни и евтини тапаси се предлагат в Lizarran. Ресторант Katagorii е правилното място за вас, ако търсите автентична баска кухня. Специалитетът на заведението са pinchos (вид сандвичи). Това е традиционна закуска или предястие, което може да включва различни неща. Обикновено се показват всички вече приготвени такива, а вие трябва само да посочите избраното от вас.

Полезна информация за летищата

Букурещ Аликанте

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Букурещ - Аликанте