Меню

Blue Air полети от Букурещ до Кьолн

Покажи филтри

Кьолн

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Рекорден брой кръчми

  В Кьолн има около 3000 кръчми, които поставят града на първо място в Германия по отношение на броя на кръчмите на глава от населението.

 • Домът на „eau de cologne“

  Производството на този парфюм започва през 18 век. Рецептата му остава тайна до ден днешен, като производството все още е в ръцете на семейството на автора на оригиналната рецепта.

 • Толерантен град

  Един от най-големите празници на хомосексуалната общност в света и най-големият в Германия - Christopher Street Day - се провежда в Кьолн.

Забележителности на Кьолн

Кьолн е четвъртият по население град в Германия и културно-икономическият център на Северен Рейн-Вестфалия. Той е един от най-старите германски градове, създаден от императрица Агрипина, имаща важна роля в Римската империя. В продължение на 20 години, в началото на 18 и 19 век, Кьолн е бил част от Франция.

През 1815 г. градът е част от Прусия и по това време, докато се провежда Индустриалната революция, той става важен транспортен и индустриален център. Кьолн е сериозно разрушен по време на Втората световна война с около 260 бомбардировки, удрящи града. Реконструкцията му продължава до края на 20 век и през това време населението му значително нараства.

Спортната гордост на града е футболен клуб Кьолн, който играе на стадион Rhein Energie с капацитет от 50 хиляди души. Специалната атмосфера на града се подсилва от малки, уютни заведения за хранене и множество пивоварни, разположени около централния площад. Най-известната регионална бира е Kölsch. Цените в Кьолн са приятна изненада, тъй като са сравнително ниски за такъв голям град.

Всяка година Кьолн организира карнавал. Празникът, наричан от местните „петият сезон на годината“ е изпълнен с много колоритни костюми, музика и тържества. Честванията привличат не само местните граждани, но и много туристи. Партито свършва през нощта, след изгарянето на образа на Нуббела, за който се вярва, че символизира пречистването от греховете.

Любителите на изкуството определено трябва да посетят музея Лудвиг, където могат да се възхищават на произведенията на майстори като Пабло Пикасо и Анди Уорхол. Заслужава си да отделите време и за Музея на шоколада. Тези, които искат да зарадват сетивата си с прекрасна гледка, трябва да се изкачат до върха на небостъргача Köln-Triangle, откъдето могат да се насладят на панорамата на целия град и дори да видят Дюселдорф.

Полезна информация за летищата

Букурещ Кьолн

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Букурещ - Кьолн