Меню

Ryanair полети от Букурещ до Катания

Покажи филтри

Катания

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Фонтанът на слона

  Символът на града е фонтанът със скулптура на слон, който е създаден през 18-ти век. Намира се на площад Duomo и изобразява точно това животно, защото то играе важна рола в историята на града и най-вече във военната ѝ част.

 • Via Etnea

  Главната улица на града тръгва от Старото пристанище и стига до подножието на вулкана Етна. Покрита е с лава от вулкана и в по ниската си част е предимно пешеходна. Там има доста магазини и ресторанти.

 • Пазарите на града

  Не пропускайте да посетите Рибният пазар на Piazza Alonzo di Benedetto, където още от ранни зори рибарите продават улова си. Друг пазар, който си струва да се посети е Fiera di Catania на Piazza Carlo Alberto.

Забележителности на Катания

Катания е един от големите италиански градове и вторият по големина в Сицилия, разположен на източното крайбрежие на острова, обливан от водите на Йонийско море. Градът много пъти е страдал от земетресения и изригванията на Етна, в чието подножие е бил основан. По време на цялата си история до сега, Катания е бил построяван на ново цели седем пъти. Сградите в бароков архитектурен стил все още са налице, благодарение на черния вулканичен камък, от който са построени.

Катания е мобилен град - разполага с морско пристанище, намира се близо до сицилианската магистралата, а наблизо има и летище. Catania-Fontanarossa е популярно летище, което всеки месец обслужва около 8 млн. души. Можете да стигнете до там с автобус, който тръгва на всеки 30 мин. от центъра на града.

Местната кухтя е типично сицилианска. Едно от най-прочутите ястия е Pasta alla Norma - леко пикантна паста с доматен сос, патладжан и солена рикота; типичен десерт е granita, който е подобен на сорбета, но по-лек; от плодовете по-характерни са червените портокали.

Ще забележите, че в града има голямо разнообразие от ресторанти, които винаги се радват на клиентела, както от туристите, така и от местните. За типичната италианска, сладка закуска, можете да отидете до Pasticceria Savia на Via Etnea. Ресторантът Corte dei Biscari на Via Porticello №5 е място, което трябва да посетите, заради рибните специалитети. Ако все пак искате да се разнообразите от пицата и пастата, отидете в Feelin' Good на Via Carlo Felice Gambino 17, където ще можете да опитате вкусни бургери.

Полезна информация за летищата

Букурещ Катания

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Букурещ - Катания