Меню

Lufthansa полети от Букурещ до Мюнхен

Покажи филтри

Мюнхен

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Октоберфест през септември

  От средата на септември до първия уикенд на октомври се провежда традиционният двуседмичен Октоберфест в Theresienwiese. Биреният фестивал предлага много пиене, храна, танци, пеене и забавления.

 • За любителите на автомобили

  В града има много музеи, включително... музеят на BMW. Впечатляващата изложба на автомобили и мотоциклети е отворена всеки ден (с изключение на понеделниците) от 10 до 18 часа. Билетите струват около 9 евро на човек. 

 • Много повече от бира

  Мюнхен е домът на най-големия музей на науката и технологиите в света. В огромните изложбени зали на Deutsches Museum ще намерите редица превозни средства, компютри, микроскопи и много други обекти. Отделете поне един ден за тази атракция.

Забалежителности на Мюнхен

Започнете обиколката на града от Мариенплац, който с право може да се нарече най-красивата историческа част на Мюнхен. Обърнете внимание на неоготическата сграда Neues Rathaus (Новото кметство) с фасада, илюстрираща историята на града. Сградата разполага с часовникова кула с движещи се фигури. На височина от 85 метра има наблюдателна площадка, достъпна за посетители всеки ден от 10:00 до 19:00 ч. (между май и октомври) и от 10 до 17 ч. (между ноември и април). Други впечатляващи места са великолепната Frauenkirche от XV век (църквата „Света Богородица“), построена от червени тухли, и Peterskirche (църквата "Св. Петър") от XII век.

Недалеч от центъра на града, край бреговете на река Isar, е разположена Englischer Garten (Английската градина) на площ от над 370 ха. Това е най-големият градски парк в Европа, в който ще попаднете на езерото Kleinhesseloher, нудисткият плаж Schonfeldwiese и най-голямата бирария около Chinesischer Turm или Китайската кула.

За да се почувствате наистина като местен, със сигурност трябва да посетите едно от многото места с жива музика. Не забравяйте също бретцела и бирата. За повече парти настроение отидете до парти зоната, наречена Kultfabrik, където на едно място са събрани около 20 клуба, няколко бара, ресторанти и концертни зали.

Ако харесвате атмосфера, включваща големи пространства, дълги маси и мнооого бира, значи не бива да пропускате Хофбройхаус. Заведението не е спирало да работи от 1589 г. и е в състояние да побере до 4000 души едновременно. Предлага местни напитки и баварска кухня, а всяка неделя има жива музика. В списъка ви за дегустации трябва да включите Krustenbraten (свинско печено с хрупкава коричка), Haxe (свински крачета), Sauerlunge (дробчета в кисел сос) и Weißwürste (традиционната баварска наденица, поднесена с картофи и пържено кисело зеле).

Полезна информация за летищата

Букурещ Мюнхен

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Букурещ - Мюнхен