Меню

Wizz Air полети от Букурещ до Нюрнберг

Покажи филтри

Нюрнберг

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Коледни емоции

  В периода преди Коледа, на главния градски площад се провежда ежегодният Коледен базар с много светлини, украса и разбира се с вино. Всяка година той се посещава от над 2 млн. човека.

 • Мостове за Инстаграм

  Градът е известен с впечатляващата си архитектура, която може перфектно да бъде заснета от мостовете, разположени в централната част на града. Този, намиращ се близо до старата Heilig-Geist-Spital е обикновено превзет от фотографи.

 • В търсене на гледки

  Ако търсите красиви гледки, качете се на кулата Sinnwell, която е построена още през втората половина на 13-ти век. Там ще попаднете и на експозиция, представяща дадения исторически период.

Забележителности на Нюрнберг

В своя предвоенен период Нюрберг не се е радвал на особена популярност. В днешно време градът се заформя като туристически център, който не е просто място, през което да минете набързо, а дестинация в списъка на Бавария.

Очарователен, пълен с исторически сгради и прекрасни мостове, Нюрнберг е вторият по големина град в региона. Препоръчваме ви да започнете разходката си от центъра или Nurnberg-Mitte. Въпреки, че е на 90% разрушен по време на Втората Световна война, днес изключително точно възстановен. Старият град се отличава с красивите си храмове в романо-готически стил - St. Lawrence, St. Sebaldus и впечатляващата църква от 14-ти век Frauenkirche. От там, поемете към хълма със замъка Кайзербург, където ще почувствате средновековната атмосфера на някогашен Нюрнберг и ще се насладите на гледка към целия град.

Ако сте почитатели на ръчно изработените изделия, трябва да посетите Handwerkerhof на ул. Кьониг.Там, сред малките традиционни къщички, се продават бижута, керамика, коледна украса, дървени играчки и други, изящно направени красиви предмети. Любителите на историята определено трябва да започнат обиколката си от бившата централа на нацисткия режим. Там са се съхранявали най-важните документи на Третия райх. За феновете на модерното изкуство също има специална забележителност – музеят Neues. На ул. “Албрехт Дюрер“ № 39 съвсем не изненадващо ще откриете музей, посветен на художника, който е прекарал живота си в Нюрнберг. Това е най-известният немски ренесансов художник.

Ако огладнеете, опитайте местната бърза храна. If you are feeling hungry, try local fast foods. Подобният на хот дог Drei im Weckla с три наденички и горчица, може да бъде купен от много места на улицата, но и в ресторантите. Едно от най-добрите места, където да пробвате местна кухня е Zum Gulden Stern, където сервират наденички още от 1419 г.

Полезна информация за летищата

Букурещ Нюрнберг

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Букурещ - Нюрнберг