Меню

Ryanair полети от Букурещ до Перуджа

Покажи филтри

Перуджа

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Фабриката за шоколад

  Градът е известен с шоколада си, произвеждан в завода на Перуджа. Той е много популярен в страната и чужбина. В града се провежда ежегоден фестивал на шоколада Eurochocolate, който продължава една седмица. 

 • Palazzo dei Priori

  Една от основните забележителности на града е дворецът Palazzo dei Priori. Легендите разказват, че затворниците са били изхвърляни през прозорците му, като преди това главите им са били промушвани. 

 • Джаз фестивалът на Умбрия

  Всяка година, обикновено през юли, в Перуджа се провежда един от най-важните джаз фестивали в света. Традицията му датира от 1973 г. насам, а продължителността му е 10 дни.

Забележителности на Перуджа

Перуджа е столица на регион Умбрия, централна Италия. Градът е разположен между езерото Тразимено (най-голямото езеро на италианския полуостров) и река Тибър. Първото му споменаване в исторически извор е през 3 век пр.н.е. 

Както и в повечето градове на Умбрия и Тоскана, историческата част на Перуджа е разположена на хълм, обграден от стени. Разхождайки се из тесните улици, ще видите истински архитектурни съкровища, изникващи на най-неочаквани места. Много сгради ще ви впечатлят с внушителните си размери. Повечето от тях са толкова високи, че хвърлят сянка по улиците и предпазват пешеходците от горещото италианско слънце. Ако искате да видите много внушителни сгради накуп, отидете на площад "4 ноември". 

Перуджа привлича чужденци не само като туристи, но и като студенти. Хора от цял свят идват в града, за да се запишат в университета и да научат или подобрят италианския си. В резултат на това Перуджа се превръща в град с международен характер. Така че, ако някога сте си мечтали да се преместите в Италия и да практикувате езика в автентичната му среда, Перуджа е подходящ избор за вас.

Един от най-изненадващи факти за града е, че под него се намира "вторият град". Той представлява система от тунели, останали от Средновековието, но изградени върху още по-древни останки. В миналото находките са забравени за десетилетия, докато съвременниците ни не откриват тайните коридори и не ги превръщат в атракция за посетителите.

Ако и вие сте почитатели на италианската кухня, то е много вероятно Перуджа да ви разглези. Ресторант La Bottega di Perugia на площад Francesco Morlacchi 4 е чудесен избор. Там можете да опитате вкусни местни специалитети и отлично вино. Друг вариант е La Taverna на 8 Via delle Streghe, който е смятан за най-добрия ресторант в цяла Италия от посетителите. 

Полезна информация за летищата

Букурещ Перуджа

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Букурещ - Перуджа