Меню

Ryanair полети от Букурещ до Палермо

Покажи филтри

Палермо

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Пазарите на Палермо

  Разхождайки се сред уличните пазари, ще усетите истинската атмосфера на Сицилия. Най-популярни са пазарът на пл. „Пиаца дел Кармине“, плодовият пазар Баларо и най-старият Ла Вукирия.

 • Катакомбите на Капуцините

  За търсещите необичайното, катакомбите определено ще представляват интерес. В продължение на няколко века, монаси от ордена на Капуцините са съхранявали телата на своите братя под местна църква. Днес там се съхраняват над 8000 мумии.

 • Монте Пелегрино

  В предградието на Палермо е светилището на Св. Розалия, която е на особена почит в района. Монте Пелегрино е разположен на хълм, откъдето се разкрива гледка към цял Палермо и равнината.

Забележителности на Палермо

Главен град на Сицилия и с повече от 2700 години история, Палермо има какво да ви разкаже, потапяйки ви в безметежната сладка атмосфера на Южна Италия. Печално известен със своите мафиоти, за които се носят градски легенди, Палермо пази богато културно наследство като кръстопът на средиземноморските цивилизации.

В историческия център на Палермо е кръстовището „Куатро Канти“, оградено от четири забележителни сгради в бароков стил, по които има изящни статуи и тераси с богати орнаменти. Този архитектурен ансамбъл е наричан Театър на слънцето, защото в зависимост от слънцегреенето през деня, една от сградите е огряна, а останалите три в сянка. В близост се намира пл. „Пиаца Претория“ с известния си Фонтан на срама, наречен така заради многобройните си голи фигури.

Всеки един от храмовете на Палермо има собствен стил – византийски, нормански, класически или дори арабски елементи. Сред най-забележителните са църквата „Марторана“ и „Св. Каталдо“. Сред останалите по-значими местни забележителности са Катедралата на Палермо, построена в каталунски стил и Театро Масимо, който е най-големият оперен театър в Италия.

Уличното хранене е особено популярно в Палермо. На много места ще забележите закусвални, павилиони или по-обикновени заведения, предлагащи вкусна и евтина храна на крак. Местната пица се нарича „сфинчоне“, покрита с доматен сос, лук и сирене, а ястието „аранчино“ представлява топки ориз, които могат да бъдат със спанак, сирене или месо, пържени с шафран. По отношение на напитките, трябва да опитате местното вино марсала.

Полезна информация за летищата

Букурещ Палермо

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Букурещ - Палермо