Меню

Hahn Air полети от Букурещ до Щутгарт

Покажи филтри

Щутгарт

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Към Зоопарка

  Ако се чудите къде е най-зеленото място в този голям град, насочете се към Wilhelma. Това е дворец и парк, в който се намира един от най-интересните зоопаркове в Европа, заедно с известната „Къща на маймуните“.

 • Винена култура

  Регионът е известен с производството на вино. Само в Щутгарт има безброй винарни. В периода май-октомври се провеждат редовно винени турове, в които можете да се включите.

 • Да се поглезим

  На ул. Dorotheen № 4 се намира сграда в стил арт нуво, където се помещава Пазарът на Щутгарт за луксозни храни. На първия етаж има ресторант, където може да опитате изключителни ястия.

Забележителности на Щутгарт

Щутгарт е идеалната дестинация за феновете на превозните средства, особено на луксозните такива като Мерцедес и Порше. Щутгард обаче ще ви предложи не само това, но и много повече – страхотни забележителности и вкусни места за похапване.

Разбира се не може да пропуснете впечатляващите музеи на автомобилните гиганти Мерцедес и Порше. В първия, намиращ се на едноименната улица „Мерцедес“ № 100, ще видите цели 160 автомобила, изложени в девететажна сграда. Вторият се намира на площад „Порше“ № 1, където освен да нахраните очите си, може и да направите тестово кръгче на уникални модели срещу скромната сума от 99 евро на час. Добре е да знаете, че ако си запазите предварително билет за един от двата музея, получавате -25% отстъпка за втория. Цената се намалява наполовина, ако влезете в последния час преди музеите да затворят, което е след 17:00 ч.

Областта около главната търговска улица Kоnigsstrasse е най-оживената и подходяща за шопинг. Освен безброй магазини, там ще намерите и доста исторически къщи, сгушени измежду тесни улички, уютни с многобройните си кафенета и ресторанти. Засенчен от истински замък, площадът Schlossplatz е прекрасно място за следобеден пикник на тревата до фонтана. Струва си също да посетите парка Hоhenpark Killesberg в северната част на Щутгарт. В него ще откриете много спокойни местенца, където да си починете, а ако желаете да разгледате местността, може да използвате минаващото оттам влакче. Услугата се предлага през лятото и разходката предлага панорамна обиколка на града.  Самото влакче тръгва от 40-метровата кула на Щутгарт. До парка може да стигнете с автобуси № 43, 44 и 50.

Щутгарт ще задоволи тези, които си падат по кулинарните турове. Швабската кухня може да не се определя като здравословна, но определено е доста вкусна. Но какво си струва да опитате? Определено „шпецле“, което представлява яйчена паста, поднесена със сирена, говеждо или картофи. Добре е да знаете, че Knоpfle е вариант на „шпецле“. Други интересни ястия са: Maultaschen, подобно на равиоли, пълнени с месо и зеленчуци, Saure Kutteln, шкембе с оцет и хвойна, и Wurstsalat – салата с шунка и сос. Подобен тип местна кухня се сервира в заведения, сред които: Weinstube Am Stadtgraben, Zum Ackerbuerger, Der Rote Hirsch или Ochs-n Willi.

Полезна информация за летищата

Букурещ Щутгарт

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Букурещ - Щутгарт