Меню

Ryanair полети от Букурещ до Торино

Покажи филтри

Торино

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Парк Валентино

  Когато се нагледате на дворци и внушителни сгради, отправете се към парк Валентино. В част от него е построено малко средновековно селце с всички необходими сгради – дворец, занаятчийски ателиета, музеи. Поводът за неговото създаване е бил изложение, но то се харесва толкова, че го оставят за постоянно. Част от парка е също Савойската ботаническа градина.

 • Египетският музей

  Макар да не посещавате Торино с нагласата да разглеждате забележителности, свързани с Египет, музеят си заслужава, защото това е една от най-добрите подобни експозиции извън Кайро. 

 • Националният автомобилен музей

  Този музей представя по достъпен начин развитието на автомобилната индустрия през годините. Обърнато е внимание на ролята на Торино в този отрасъл, но най-впечатляваща е колекцията от винтидж автомобили.

Забележителности на Торино

Въпреки славата си на индустриален център, Торино е елегантен град с широки улици и площади, красиви сгради и интересни места за посещение. Доста преди да се превърне в роден дом на автомобилните компании Фиат и Ланчия, династията на Савоите е искала да превърне Торино в равен на останалите европейски столици град.

Бившият кралски дворец заема цяла страна от големия площад „Кастело“. Ако отделите време да го разгледате, ще бъдете смаяни от 26-те разкошно декорирани апартамента. В дясното крило се намира залата с бронирани кралски доспехи, която е най-голямата подобна колекция в цяла Европа, а отляво е входът за кралската библиотека. Около двореца се намират кралските градини, през които се стига до Археологическия музей.

Огромният дворец „Мадама“ е истинският шедьовър на пл. „Кастело“. Основната му част е построена през 13-ти век, но всъщност той е издигнат върху останките на някогашната източна римска стена. Вътре в него се намира Музеят на античното изкуство, където се съхранява цялото културно наследство на Торино.

Ако от прочутия пл. „Кастело“ продължите по улица „По“, ще стигнете до пл. „Виторио Венето“ и преминаващата река По. Наблизо се издига внушителната сграда Моле Антонелиана, която първоначално е служела като синагога. Днес там се помещава Националният музей на киното, а стъклен асансьор отвежда посетителите до най-горното ниво, където се разкрива спираща дъха 360-градусова панорама към Савойските Алпи.

Полезна информация за летищата

Букурещ Торино

Виж летище

Популярни авиокомпании по маршрут Букурещ - Торино