Меню

Ryanair полети от Каляри до Карлсруе

Покажи филтри

Карлсруе

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Ветрилообразният град

  Карлсруе е наричан ветрилообразният град, заради начина, по който са проектирани улиците и тяхното разположение спрямо палата на основателя му Карл III Уилям.

 • Отстъплението на Карл

  Зад основаването на града стои идеята на Карл III Уилям да се оттегли в него и да живее спокойно там. От там е и произхода на името му.

   

 • Достъп до града

  Най-близкото летище, Baden Airpark, се намира на 40 километра от града. През седмицата можете да стигнете от него до центъра на Карлсруе с автобус, но е добре да знаете, че няма курсове през почивните дни.

Забележителности на Карлсруе

Карлсруе е град, разположен в югозападна Германия, на около 20 километра от границата с Франция. Той принадлежи към региона Баден-Вюртемберг. Една от най-разпознаваемите сгради е дворецът Карлсруе. Построена е през 1715 г., а днес служи като седалище на двете най-важни съдилища в страната - Федералният конституционен съд и Федералният съд.

Най-трудният период за Карлсруе е в края на Втората световна война, когато в резултат на съюзническите нападения, повечето сгради в Стария град са унищожени. След войната градът е възстановен и днес е популярен със своята академична среда. Може да се похвали с най-стария технически университет в Германия, понастоящем наричан Институт за технологии Карлсруе. Там се намира също и най-малкият германски университет - Академията за изящни изкуства, която се счита за едно от най-престижните училища от този тип в цялата страна.

Със сигурност ще минете през Главния площад, където се намира гробницата на основателя на града - Карл III Уилям. В центъра на града ще попаднете на много ресторанти, сред които и типично немският - EigenArt (ул. Hebelstrasse №17), оценяван като един от най-добрите в града, според туристите. Ако си падате повече по скарата, отидете в Bratar на ул. Erbprinzenstrasse №27. Дори за любителите на азиатската кухня има подходящо предложение – ресторант Yangda на ул. Kaiserstrasse №114.

Хълмът Turmberg ще ви предложи страхотна панорама към целия Карлсруе. Освен природна гледка, ще видите също руини на замък.

 

Полезна информация за летищата

Каляри Карлсруе