Меню

Ryanair полети от Каляри до Трапани

Покажи филтри

Трапани

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Най-качествената сол

  От древността Трапани е известен с производство си на сол. През XIX в. „бялото злато“ дори се  изнася за Норвегия. Пробляскващите планини от сол, плитката вода и открояващите се птици все още са характерен пейзаж.

   

 • На разходка

  На 50 км на изток от Трапани, е разположен древният град Сегеста, който е бил разрушен от картагенците. До днес се е запазило недовършено светилище и театър.

 • Празник на храната

  Страгусто (StraGusto) или Празникът на уличната храна, се провежда в края на месец юли на площад Mercato del Pesce. Ще опитате не само вкусотии от Трапани, но и от други сицилиански градове, като Палермо, Панталерия.

Забележителности на Трапани

Древният пристанищен град на западния бряг на Сицилия, през вековете е бил важен Средиземноморски търговски център. Най-интересната част на Трапани започва зад Пиаца Витторио Емануеле и продължава към края на полуострова, където са пристанищният район и Старият град.

Рибният пазар е съществена забележителност от Пристанището, където местните рибари продават сутрешния си улов. Ако попитате, те ще ви обяснят как да подготвите даден вид риба и как да го сервирате, за да се насладите максимално на вкусовите качества. Има и огромно разнообразие на морски дарове. На някои щандове продават риба, пържена на място - просто си вземете и я хапвайте като чипс.

Посетете и пристанищната винарска изба на Via Ammiraglio Staiti. Опитайте най-добрите местни вина, предястия с риба тон, мезета, съдържащи месо от магаре или черно свинско, сирена, салати и други регионални продукти.

Най-пищният празник, отбелязван в града е Страстната седмица. Кулминацията е на Велики петък, когато 20 платформи с образи на светци от 17-ти век, украсени с цветя, златни и сребърни накити, се показват извън църквата. Процесията преминава през целия Стар град и трае цяла нощ, като в събота сутринта изображенията на светците се връщат обратно в храма.

Не се притеснявайте, когато огладнеете, защото Трапани има какво да ви предложи. Нека започнем с предястията - в Capricci in Tavola на ул. Corso Italia ще опитате най-добрите закуски, приготвени изцяло с местни продукти. Там се предлага и огромен избор от местни вина. Коагто сте наистина изгладнели, посетете Trattoria La Golosa на Via Salemi. Изкушаващи морски дарове и паста, приготвени по всякакъв възможен начин ще ви накарат да си оближете пръстите. Най-големият специалитет е тартар от риба тон. Ако гладът ви изненада, докато сте на нощна разходка в пристанищния район, отидете в Maree на ул. Serisso за най-добрата бърза храна - изпечени сардини или октоподи, скромно поднесени в хартиена торбичка, придобиващи още по-страхотен вкус, докато ги хапвате, загледани към морето.

Полезна информация за летищата

Каляри Трапани

Популярни авиокомпании по маршрут Каляри - Трапани