Меню

Ryanair полети от Каляри до Верона

Покажи филтри

Верона

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Verona Card

  Ако сте си поставили за цел да обиколите всички забележителности на Верона, то тогава си струва да вземете карта, която ви дава право да посетите доста интересни места и да пътувате с обществен транспорт в рамките на 24 часа.

 • Планирате ли сватба?

  Верона е едно от онези места, които ви карат да се замислите: Защо да не се оженя? Близо до гробницата на Шекспировата Жулиета се организират сватби на хора от цял свят.

 • Пътувайте по италиански

  На всеки ъгъл ще попаднете на оферта за скутери и велосипеди. Не се колебайте, защото във Верона няма по-добър транспорт. Така ще избегнете задръстванията и проблемите при паркирането. А и вятърът в косите е толкова романтичен... 

Забележителности на Верона

Ако виждате любов на всеки ъгъл, то със сигурност сте във Верона. Архитектурата на града определено има с какво да ви впечатли. Но ви съветваме да посетите този известен град по различен от останалите туристи начин. Забравете картата си в хотела, спрете да проверявате местата, които другите ви препоръчват и просто се изгубете в града. Оглеждайте се добре из криволичещите улици и погледнете нагоре към сградите, за да не изпуснете малките детайли, които превръщат Верона в неповторимо място: дървени капандури, орнаменти и балкони с много детайли.

На всички е известно, че Верона е градът на любовта, така че не може да пропуснете прочутата къща на Жулиета, в която е живяло семейство Капулети. Тя се намира на Via Cappello. Когато стигнете там, застанете в средата на двора и погледнете нагоре. Там е балконът, на който може би е стояла Жулиета. Когато влезете вътре, ще разберете как е изглеждал интериорът на къщата по времето на двамата влюбени.

За пазаруване отидете на Piazza delle Erbe. Оттам може да купите едни от най-интересните сувенири. Особено препоръчваме ръчно изработените дървени фигурки на Пинокио. Те се предлагат в различни размери - от такива с големината на пръстен до почти еднометрови човечета. Всъщност там може да намерите и всякакви други причудливи фигурки.

Докато разглеждате Верона, отделете време и за почивка като местните - седнете в едно от кафенетата из малките улички, поръчайте си нещо леко за хапване и един аперитив. Най-популярни са коктейлите с просеко. Когато огладнеете, се отдайте смело на местните специалитети, които освен очаквано вкусни, са и на доста прилични цени. Всички салами, сирена, хлябове и морски дарове са за препоръчване. Ако все пак се чудите откъде да започнете, изберете равиоли и разбира се – джелато за десерт.

Полезна информация за летищата

Каляри Верона

Популярни авиокомпании по маршрут Каляри - Верона