Меню

Ryanair полети от Корфу до Катовице

Покажи филтри

Катовице

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • Посетете OFF!

  През август в Долината на трите езера се провежда едно от най-вълнуващите музикални събития в Европа – OFF Фестивалът. Може да слушате повече от 70 банди, представящи алтернативна музика на няколко сцени. 

 • Гледка към града

  Ако искате да се насладите на най-добрата панорама в града, не забравяйте да се качите на кулата-наблюдателница, построена в старата част на Музея на Силезия.

   

 • Похапнете добре

  Типичното за региона ястие се състои от “kluski, rolada и modro kapusta” или кнедли, руло и червено зеле, наричащи се заедно Силезийска вечеря. Това е задължително ястие за повечето силезийски ресторанти. Макар и да звучи странно, ако ги опитате, ще искате да си поръчате още.

Забележителности на Катовице

Доскоро Катовице бе позната като индустриалния минен център на Южна Полша. Все още може да видите миньори из града, но все пак атмосферата се е променила. Днес освен всичко друго, Катовице е град на култура, хубава храна и модерна архитектура.

Години наред Катовице и Силезия са асоциирани с минната индустрия. Напоследък градът привлича туристи не само с фантастичните си архитектурни проекти и успешното реновиране на постиндустриалните сгради, но също и с културните си събития, музеи, свързани с историята на региона и вкусна местна кухня

Навсякъде в Катовице ще забележите протичащата промяна. Ще се убедите в това, ако посетите футуристичния арена комплекс „Сподек“ или намиращата се до него Културна зона с Международен конгресен център, Монументa, посветен на Полското национално симфонично радио, Музея на Силезия, намиращ се в бивша мина. Отделете достатъчно време на последната забележителност, защото това е една от най-добрите интерактивни експозиции в Европа от този тип.

Ако търсите сгради с историческо значение, разходете се из модернистичната част на града, разположена близо до ЖП линията. Там, следвайки пътя на модернизма, ще имате възможността да се насладите на сградите на Силезийския парламент, Силезийското воеводство и типични къщи, характерни за 30-те години на XX век. Не пропускайте да посетите модерния напоследък квартал Nikiszowiec. Тази част на града е пълна с тухлени постройки, но и с много добри ресторанти, кафенета и галерии. Често провежданите събития на открито също привличат местните и туристите. Заслужава си да посетите Панаира на леля Анна през лятото, Художествения базар и традиционния Коледен базар през зимата.

Обичате забавлението? Тогава обезателно посетете улица Мариачка, намираща се близо до центъра на града и гарата. Там са събрани най-добрите клубове, барове и ресторанти, предлагащи интернационални кухня и напитки. Ще почувствате атмосферата на вечно продължаващото парти.

Полезна информация за летищата

Корфу Катовице

Популярни авиокомпании по маршрут Корфу - Катовице