Меню

Ryanair полети от Корфу до Лийдс

Покажи филтри

Лийдс

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Не се обърквайте

  В Обединеното кралство има два града с името Лийдс – в графствата Йоркшир и Кент. Вторият е известен със замъка Лийдс, затова не го търсете в Северна Англия.

 • Бакшиши

  Бакшишите обикновено са очаквани в ресторантите, но не и в пъбовете. Нормално е да оставите между 10 и 15% от сметката.

 • Излезте от града

  Недалеч от Лийдс ще намерите къщата Harewood от 18-ти век. Това е eдна от най-посещаваните забележителности в Йоркшир. Всеки уикенд там се провеждат различни събития.

Забележителности на Лийдс

Лийдс е най-големият град в графство Западен Йоркшир и вторият по големина метрополис в Обединеното кралство по население. Той достига разцвета си през викторианската епоха, благодарение на развитието на текстилната индустрия. В Армли - район на запад от Лийдс, има музей на индустриалното наследство, наречен "Армли Милс". Ако продължите още на запад покрай реката, ще видите останки от разрушения Цистерциански манастир от 12-ти век, абатството Киркстол и музеят Аби Хаус - най-популярната туристическа атракция наоколо.

Ако тръгнете на изток, ще стигнете до бившето вътрешно пристанище и Музеят на кралските оръжия. Величествената многоетажна сграда е дом на британската национална колекция от оръжия и брони. В центъра на града, най-интересното място е Градският площад с голям брой паметници, като"Черният принц".

Щом си падате по магазините, Лийдс е точното място. Там е най-големият търговски център в тази част на Англия, но предлага много повече. В центъра на града ще се насладите на пазаруване сред уникална обстановка на исторически сгради, площади и тесни улици.

След дълъг и изморителен ден, включващ продължителни разходки, отдъхнете в някой традиционен английски пъб. Това е идеалното място за халба бира и интересните истории на местните жители. В допълнение към това, поръчайте си типичните риба и картофки, които англичаните редовно хапват. Йоркширкският пудинг е традиционно ястие, подходящо за неделен обяд със семейството или компанията. Представлява печено месо с картофи и допълнителна гарнитура. Лийсдс предлага добри заведения за хранене на всеки ъгъл. Може да започнете от ресторант „Белият лебед “ на улица Swan или The Hourglass на улица Briggate - и двата са в сърцето на града.

Полезна информация за летищата

Корфу Лийдс