Меню

Ryanair полети от Кьолн до Лас Палмас

Покажи филтри

Лас Палмас

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Най-добрият сувенир

  Най-добрият сувенир, с който можете да се върнете от Лас Палмас, е шапка сомбреро. На ул. Триана ще намерите няколко работилници за точно такива ръчно изработени шапки.

   
 • Луди нощи

  В Лас Палмас няма да ви се наложи да си слагате пижамата, нощницата или каквато и да е дреха за спане, защото има толкова барове, които, ако се заслушате внимателно, ще чуете как ви викат на по бира или коктейл.

 • Закуска за шампиони

  Ако търсите вкусна, домашно приготвена храна на разумна цена, отидете в The Couple на Paseo Canteras. Особено добро попадение е закуската - бекон и яйца, местни плодове, кисело мляко и прясно изцеден сок. 

Забележителности на Лас Палмас

Лас Палмас де Гран Канария е истински туристически рай. Той има всичко, от което се нуждаете, за да се насладите на ваканцията си: огромни плажове с кристално чиста вода, разнообразие от водни спортове, интересна архитектура, любопитни паметници, както и редица ресторанти, барове и клубове, където да се забавлявате цяла нощ. Като цяло в Лас Палмас си е грехота да хабиш времето си със сън.

Най-доброто време за полет дотам е в края на февруари и началото на март. Но не заради времето, което на Канарите винаги е страхотно, а защото тогава се провежда ежегодният карнавал, по време на който целият град танцува по улиците в горещи латински ритми до сутринта. Традицията датира от 16 век, когато испанците пристигат на острова. Едно от кулминационните събития е избирането на Кралица на карнавала. Роклите, носени от кандидатките, са истински шедьоври с ослепителните си цветове и ефектна изработка. Противно на очакваното, кралица става дамата с най-впечатляваща рокля, а не усмивка.

Всички плажове в Лас Палмас, обществени и частни, са пясъчни, с изключително чиста вода и безопасно за плуване крайбрежие. Всеки плаж разполага с шезлонги и чадъри под наем. Ако нямате никакъв опит, но все пак адреналинът ви влече, пак можете да изпробвате някой от водните спортове с наличното оборудване и учител.

Когато се "уморите" да лежите на плажа, разходете се до Стария град Вегуета. Обиколете района около катедралата Санта Ана, която е най-голямата църква на острова, построена преди повече от четири века. Сигурни сме, че интериорът ѝ ще ви изненада. През годините готическият, възрожденският и бароковият стил се смесват.

Не забравяйте да се отбиете и през Casa de Colon (къщата на Христофор Колумб). Сградата е в типичния местен архитектурен стил - белите стени са покрити с дървени врати, балкони, прозорци и водоливници.

Полезна информация за летищата

Кьолн Лас Палмас

Популярни авиокомпании по маршрут Кьолн - Лас Палмас