Меню

Ryanair полети от Кьолн до Валенсия

Покажи филтри

Валенсия

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Музеи

  Избор от 34 музея излага на показ богата градска история, култура, архитектура... Валенсия от XVIII в. в Музея на керамиката, копринено наследство в Музея на коприната, наука и технологии в невероятния научен музей... и още много интригуващи часове ви очакват в градските музеи. 

 • Копринената борса

  Потопете се в един от най-големите европейски пазари, Mercado Central, разположен в бижуто на пре-модернистичната архитектура, и влезте в един от най-емблематичните примери на готическа архитектура в Европа, Lonja de la Seda, обявен за световно културно наследство от ЮНЕСКО. 

 • Яхтено пристанище и плажове

  Крайбрежната част е една от най-важните забележителности на града, не само заради събитията, които се провеждат постоянно там, но и поради уникалните сгради, магазините, ресторантите с прекрасни гледки и детския парк. 

Забележителности на Валенсия

Разположена на крайбрежието на Средиземно море, Валенсия посреща своите гости с красиви плажове, уютни хотели и обслужване на високо ниво. Подобно на повечето крайбрежни испански градове, и тук не липсват културните и исторически забележителности. Градът е създаден като римска колония през 137 г. пр.н.е., а по-късно е управляван от маврите, вестготите и арабите.

Един от архитектурните шедьоври и символ на Валенсия е готическата градска катедрала, построена през далечната 1262 година. Не трябва да подминавате и прочутата осмоъгълна часовникова кула „Мигелете“. Сериозен интерес за туристите представлява и старинния пазар в центъра на града. Ултрамодерният планетариум, множеството църкви от различни епохи и парка „Град на изкуството и науката“ са места, на които също трябва да се отбиете.

Плажната ивица във Валенсия определено ще ви допадне. Ситният пясък, чистото море и много горещи емоции със сигурност ще съпътстват вашата почивка. През деня можете да се разхладите с леден коктейл на някой от множеството плажни барове. След залез слънце купонът тук продължава. Дискотеките на крайбрежната алея са буквално през 200 метра, а край морето почти всяка вечер се провеждат плажни партита.

Полезна информация за летищата

Кьолн Валенсия

Популярни авиокомпании по маршрут Кьолн - Валенсия