Меню

Wizz Air полети от Клуж-Напока до Донкастър

Покажи филтри

Донкастър

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Donny или Дони

  В случай, че името Донкастър ви звучи прекалено дълго и не достатъчно симпатично, присъединете се към местните жители, които го наричат за кратко просто "Дони" или “Donny”.

 • Природна красота

  Йоркшир, където се намира Донкастър, е сред природно най-красивите райони в Англия. Разходете се из близки гори и мочурища и ще се убедите сами.

 • Ферма за малките туристи

  Добър вариант, ако сте с деца, е посещението на фермата "Царевичният лабиринт", която се намира на изток от Донкастър. Там се отглеждат малки агнета, патета и козички, които децата с радост могат да погалят и нахранят.

Забележителности на Донкастър

Донкастър е град, разположен в централната част на Великобритания, на хълм в долината Дон, който все още помни величието на Римската империя. Река Дон е била границата на Римската империя през І век след Хр. Римляните са основили след себе си крепост там. Донкастър е получил статут на гред през 1194 г. от крал Ричард І.

Това е мястото, където се ражда една от най-известните личности от местния фолклор - Робин Худ. В текст от около 1500 г. има информация, че героят на бедните е живял в Барнсдалес, район в северната част на Донкастър.

През 16-ти век Донкастър придобива популярност, като център за отглеждане на състезателни коне и организиране на конни надбягвания. От 1776 г. насам, там се провеждат St Leger Stakes, което е най-старото конно състезание в света. То е придружено от 10-дневен фестивал, по време на който се отдава чест на богатата история и култура на Донкастър.

Ако спадате към групата туристи, за които разглеждането на забележителности е важно, то Донкастър със сигурност няма да ви омръзне. Част от стените на нормандската катедрала "Донкастър Минстер", която е цялостно издигната през XII в., има стени от римско време. Следи от римляните ще намерите също и в Музея на Донкастър - стари монети, олтар, военни щитове и други. Донкастър се гордее и с двата си замъка - Castlehill Castle, който сега е частна резиденция и Conisbrough, чиято кула разкрива невероятен изглед към района.

За да затворите цикъла "най-доброто от Англия", посетете Рибният пазар на High Street. Жителите на града купуват от там предимно свежа риби, но можете изберете също пушени и пържени рибни деликатеси, готови за ядене.  Разбира се, не пропускайте и традиционната добавка от пържени картофи. Когато наистина огладнеете, отидете на вечеря в King Willian Inn в Scaftworth. Печените месни ястия там са почти същите, като от тези от времето на Робин Худ.

Полезна информация за летищата

Клуж-Напока Донкастър

Популярни авиокомпании по маршрут Клуж-Напока - Донкастър