Меню

Wizz Air полети от Клуж-Напока до Меминген

Покажи филтри

Меминген

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Градът на еднорозите

  Опитният пътешественик веднага ще забележи паметника на еднорога на един от централните площадите, както и този на фармацията под митичното животно. Смятало се е, че това същество е символ на Дева Мария и притежава изключителни лечебни способности.

 • Средновековни гилдии

  В Меминген са запазени вековни сгради, които са били  седалища на различни занаятчийски гилдии, като тази на търговците, тъкачите, месарите и дърводелците.

   

 • Хексентурм

  Кулата на вещиците от 1150 г., наричана Хексентурм е най-старата от трите затворнически кули в Меминген и свидетелство за жестокостта на тогавашната съдебна система.

Забележителности на Меминген

Градът, който се намира в германския регион Бавария, е основан в средата на 12-и век. Старата част е пълна с прекрасни, уютни улички и реновирани градски къщи. Повечето туристи решават да посетят Меминген именно заради това. Управата на града е наясно с това и е изготвила два основни туристически маршрута за разглеждане на забележителности, започващи от Стария град.

Сред местните съкровища, с които градът се отличава, е сгрaдата на най-старата аптека, открита през 1489 г. Отделете време и внимание на най-старата кръчма в града – „Златният лъв“. На приземния етаж има салон за дегустация на вино. Ако разгледате добре фасадата, ще видите следи от оръдие, ударило сградата по време на обсадата на Меминген през 1647 г.

В сърцето на града, в близост до кметството, от векове функционира „Маркплац“ или Пазарният площад. Днес щандовете се работят при специални случаи, като Коледния базар например. От там можете да си вземете местен алкохол, ръчно изработени бижута или уникални коледни украси.

Ако сте фен на месните ястия, баварската кухня е идеална за вас. Класическо ястие е белият вурст – бяла наденица, опушена на пара и поднесена с горчица и брецел. Можете да си го купите от почти всеки ресторант или бар. За да опитате Krustebraten - говеждо печено с кожа, отидете на Barfuesser die Hausbrauerei в Schweizerberg  №17. Меминген, както и цяла Бавария, е рай за любителите на бира. Най-добрата местна бира се сервира в Мориц на Weinmarkt № 6-8.

Докато сте отседнали в Меминген, се възползвайте и посетите Илерберуйн, където има Швабски музей на домакинството. Мястото се намира на 20 минути с кола от Меминген и представя колекция от старинни автомобили, инструменти, домакински уреди, характерни за бита и културата.

Полезна информация за летищата

Клуж-Напока Меминген

Популярни авиокомпании по маршрут Клуж-Напока - Меминген