Меню

Ryanair полети от Пиза до Кефалония

Покажи филтри

Кефалония

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Акрополът

  Пътуването до Гърция няма да е достатъчно автентично, ако не включва посещение на археологическа забележителност. Акрополът на древния град Сами е остатък от някогашната му визия на силно застроено и укрепено селище.

 • Пещерите на Кефалония

  Островът е известен със своите магични пещери, които сякаш са част от друго земно измерение. Сред най-известните от тях са Мелисани и Дрогарати, също намиращи се близо до град Сами.

 • Морски приключения

  Като типична островна дестинация, Кефалия предлага прекрасни слънчеви плажове, най-популярните сред които са Антисамос и Миртос. Освен това, любителите на скуба дайвинга ще се зарадват на подводните пещери и корабокруширали кораби от Втората Световна война, които създават вълнуващ подводен пейзаж.

Забележителности на Кефалония

Кефалония е най-големият от групата Йонийски острови, които спадат към Гърция. Главният град се нарича Аргостолион. Според древногръцката легенда, островът носи името на сина на бог Хермес – Кефал, който го получава след успешното му участие във война. Безспорно, всички гръцки острови предизвикват асоциации с безкрайно море, сливащо се с лазурно небе, топлина и усещане за сладко безвремие. Кефалония не е изключение и заедно с пластовете древна история и красивите си плажове, които разкрива пред посетителите си, е чудесен избор за лятната ви почивка или друго междусезонно бягство.

Разходка с лодка по йонийското крайбрежие в ясен и слънчев ден (т.е. почти всеки ден на Кефалония) е идеален начин да се потопите в островната атмосфера. Може да наемете самостоятелна лодка или да се присъедините към някой от организираните турове.

Асос е малко и спокойно селце близо до столицата Аргостолион, разположено на полуостров, гледащ към стар венециански замък от 16-ти век. Това е подходящ избор за следобедна разходка из малките улички с многоцветни къщи, сливащи се с горската пътечка, която води до руините на замъка.

Манастирът „Св. Герасим“ носи името на покровителя на острова и е построен през 1560 г. Той впечатлява със своята богата украса от фрески, стенописи и икони и се намира много близо до селищата Фалграта и Валсамата. Заради вярването, че светецът изцерява психично болните, много хора отиват там на поклонение. Посетителите могат да се докоснат до неговата гробница и двете свещени пещери под манастира.

Полезна информация за летищата

Пиза Кефалония