Меню

Ryanair полети от Пиза до Пуерто дел Росарио

Покажи филтри

Пуерто дел Росарио

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Бетанкурия

  Бившата столица на острова се намира в долина, покрай изсъхнало речно корито. Неговият основател – французинът Жан де Бетенкур е избрал локацията му с цел да бъде по-незабелязана от пиратските набези.

 • Ла Олива

  Градчето е следващата столица на острова след Бетанкурия и преди Пуерто дел Росарио. Ла Олива е център на местните занаяти и идеално място за купуване на сувенири. Не пропускайте местния кулинарен специалитет – печено козе сирене с мед или сладко.

 • Плажове

  Фуертавентура е най-източният от Канарските острови, която се намира и най-близо до Африка. Ветровете носят пясък от Сахара, което прави плажовете на града толкова привлекателни сред туристите. Плажът Чика се намира близо до пристанището, където някои от най-големите кораби спират. Въпреки, че това е най-известният плаж, по-подходящи за плуване са Бланка и Коралехо.

Забележителности на Пуерто дел Росарио

Пуерто дел Росарио е главният град на остров Фуертавентура, част от Канарския архипелаг. Старото име на града е Puerto de las Cabras или Пристанището на козите. Плажовете са основна забележителност при подобен тип дестинация, от която всички с удоволствие се възползват, но ако се разходите из целия остров, ще откриете чаровни селца и градчета, чиято спокойна атмосфера, ще ви помогне напълно да се отпуснете.

Целият Пуерто дел Росарио може да се нарече скулптурен парк на открито. Повече от 50 са късчетата изкуство, пръснати из 30 000-я град. Скулптурите са създадени от чуждестранни артисти, като част от Международния симпозиум на скулптурите. Докато се разходите из пешеходния градски център или по крайокеанската улица, ще забележите доста от тях. Друга подобна инициатива са графити рисунките по сградите из целия град.

Близо до село Ахуй, което е разположено на западното крайбрежие на Фуертавентура, е известно със своите пещери, които някога са били използвани от пиратите като тайни скривалища. На плажа Garcey се намират останките от американски кораб, корабокруширал през 1994 г. Храната, която се предлага в местните ресторанти е фантастична и заслужава поне един обяд време.

Полезна информация за летищата

Пиза Пуерто дел Росарио

Популярни авиокомпании по маршрут Пиза - Пуерто дел Росарио