Меню

Wizz Air полети от Рига до Берген

Покажи филтри

Берген

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Как да стигнем?

  Летище Берген е достъпно с директни полети от 41 международни дестинации, а до Бургас има чартърни полети през лятото.

 • Трол за късмет

  Норвежкият фолклор изразява голяма почит към троловете. Разхождайки се в Берген, не може да пропуснете статуетките им, които са навсякъде. Музеят „Дом на троловете“ е нещо типично, което трябва да се посети, а малък талисман във вид на чудатото същество е идеалният сувенир или подарък.

 • Морски свят

  На около 15 минути пешеходно разстояние от града се намира неговият известен аквариум. Той се гордее с една от най-големите колекции от морска фауна, а тюлени, пингвини и пирани са само част от обитателите, които могат да се разгледат. Това е любимо място на децата, защото тук 2-3 пъти на ден се разрешава на посетителите да хранят пингвините.

Забележителности на Берген

Наричан „градът на седемте планини“ или „Сиатъл на Европа“, Берген е като живописна картичка, която представя Норвегия по неочаквано чаровен начин. Разположен на брега на Норвежко море, той има най-голямото пристанище в страната. Берген е един от първите норвежки градове, като в миналото е бил столица на страната. Неговият възход настъпва, когато през 13 в. влиза в търговски съюз с градовете на Северна Европа и голяма група немски търговски се установяват там. Техният почерк все още личи в устройството и архитектурата на града. Немският крайбрежен квартал е включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО, заради многобройните кокетно сгушени една в друга цветни старинни къщи. Пред тях винаги са наредени лодки и моторници, които сякаш бранят града от Северно море, а зад тях е хълмисто зелената палитра на една от седемте планини, която обгражда Берген. Именно тези пейзажи са най-често изобразявани върху туристическите картички.

Кулата за наблюдение на града е перфектното място за бергенско селфи или панорамна снимка на приказните фиорди, с които норвежкия град се слива. Други забележителности на града са: Ханзейския музей, романската църква „Св. Дева Мария“, бившата Бергенска борса, Кралската резиденция, лятната вила на композитора Едуард Григ.

Полезна информация за летищата

Рига Берген