Меню

Ryanair полети от Рига до Бургас

Покажи филтри

Бургас

 • Обща информация

  Официален език: Български
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лев (BGN)

 • Морска градина

  Разположена точно над централния градски плаж, Морската градина на Бургас е основна забележителност на града. С красивата си растителност, множество скулптури и възможности за забавление, това е едно от най-приятните и интересни кътчета на града.  

 • Култура

  До бургаската култура можете да се докоснете в някой от градските музеи – исторически, археологически, етнографски и природонаучен; в различните театри, културни домове, опера и множество художествени галерии.  

 • Spirit of Burgas

  „Духът на Бургас“ е ежегоден музикален фестивал, превърнал се през последните години в един от най-популярните в Европа. На сцената му са се качвали имена като Моби, Лефтфилд, Продиджи, Хуан Алварес, Армин Ван Бюрен, Марк Найт, Фед ле Гранд и др.

Забележителности на Бургас

Бургас е четвъртият по големина български град и основен икономически, транспортен и образователен център на Югоизточна България. Разположен на черноморския бряг, градът е дом на най-голямото пристанище и второто по натовареност летище в страната.

За повечето туристи, Бургас е междинна спирка към известните черноморски курорти, като Поморие, Несебър, Слънчев Бряг, Св. Влас и Обзор на север и Созопол, Дюни, Приморско, Китен, Лозенец, Ахтопол и Синеморец на юг. Но ако все пак решите да поостанете, ще откриете, че Бургас е един интересен град – красив, енергичен и спретнат, с широк пешеходен център, великолепна морска градина, богата история и интересни музеи.

Над 260 сгради в града са обявени за културни паметници на страната, като по-голямата част от тях се намират в близост до пешеходната градска зона.

В града има доста изгодни хотели, както и едни от най-добрите ресторанти в този регион. През последните години градът стана известен с фестивала Spirit of Burgаs, приветстващ фенове на качествената музика от цяла Европа, както и с редица други фестивали като Бургас Блус и Джаз фест, Бургас и морето и др.

Със своите защитени природни местности и езера, Бургас е притегателен център и за любителите на природата. Тук можете да наблюдавате огромно разнообразие от птици по всяко време на годината. 

Полезна информация за летищата

Рига Бургас

Популярни авиокомпании по маршрут Рига - Бургас