Меню

Ryanair полети от Рига до Бремен

Покажи филтри

Бремен

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Нощен живот

  Ако се чудите какво да правите в Бремен през нощта, то отговорът се крие на крайбрежната улица Schlachte, където има редица барове и ресторанти. Корабни ресторанти също предлагат разходки и хапване в едно.

 • Улицата на бъчварите

  Някогашната улица, където са живели и работели местните бъчвари, днес приютява галерии и хора на изкуството. В началото на 20 век търговско дружество изкупува къщите една по една и създава архитектурна смесица от арт деко и червени тухли, която носи специфичен чар.

 • Бременската памукова борса

  Памукът от векове е важна суровина за икономиката на града. Затова през 1902 г. е построена сградата на Бременската памукова борса, която може да посетите и като турист. Намира се в близост до Пазарния площад.

Забележителности на Бремен

Германският град Бремен е известен още на децата с приказката на братя Грим – „Бременските музиканти“. Точно затова най-популярният му символ е скулптурата на животните: магаре, куче, котка и петел. Не може да пропуснете снимка с увековечените приказни герои, но все пак Бремен е доста повече от това.

Сърцето на Бремен е Марктплац или Пазарния площад. Това е идеално място за среща с приятели и похапване. Фактът, че площадът е защитен от ЮНЕСКО говори, че сградите около него са в традиционна немска архитектура, включително тези на кметството, парламента и катедралата.

Красивият парк Wallanagen, намиращ се в северния край на Стария град, крие друг символ на Бремен – Вятърната мелница. Първообразът й е построен през 1699 г., а съвременният й вариант е издигнат през 1898 г. През пролетта и лятото цветните лехи наоколо допълват пейзажа, а вътре в самата мелница работи малък ресторант.

Шнор е най-старият квартал в Бремен с къщи, датиращи от 15-16 век. Нарича се така, защото къщите са наредени една до друга, като низ от перли или „шнур“ на немски. Друга интерпретация е, че тъй като това е старият рибарски квартал покрай река Везер, обитателите му рибари, са правели въжета. Посетителите му ще намерят много занаятчийници и магазини за сувенири, от където да закупят подходящи подаръци.

Полезна информация за летищата

Рига Бремен