Меню

Ryanair полети от Рим до Хания

Покажи филтри

Хания

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • На пазар

  Най-подходящото и автентично място за пазаруване е Общественият пазар, където се предлагат сувенири и богат избор от пресни зеленчуци, плодове, риба, сирена и месо. Той се намира в сграда от 19-ти век в централната част.

 • Фарът за Хания

  На входа на пристанището се издига гордо един от най-старите гръцки фарове, който все още функционира. Той е построен от венецианците, а по-късно реставриран от египтяните.

 • Нощен живот

  Нощният живот в Хания е много динамичен. Повечето таверни, барове и клубове се намират в Стария град. За да празнувате като местните, трябва да издържите до сутринта, когато партито завършва с кафе и сладкиш.

Забележителности на Хания

Хания се намира в северозападната част на гръцкия о-в Крит, като това е вторият по големина град там. На 14 км източно е аерогарата, от където има редовни полети до Атина. През лятото се обслужват и много европейски дестинации. Красотата на тази част от острова се дължи най-вече на природното съчетание между морските пейзажи на Критско море и планинската верига Лефка Ори. Крайбрежната улица на Хания е идеално място за вкусен обяд или вечеря по гръцки, докато наблюдавате планинските върхове и отблясъците на морето.

Археологическият музей на Хания разполага с богата колекция от артефакти, свързани с древната история и бит на острова. Интересна е съдбата на самата сграда. Някога е била венецианска църква, а по-късно джамия. Затова в двора й се забелязват веднага останките от минаре и чешма. Като цяло, архитектурата на града ясно отразява неговите епохи на развитие и външно влияние – пристанището и крепостта Фиркас напомня за венецианския период, а Яничарската джамия е белег на турското влияние.

В една от кулите на възстановената крепост Фиркас се помещава Военноморският музей, който включва колекция от модели на различни морски кораби, както и макет, пресъздаващ Хания през XVII век. Ако се интересувате от повече подробности за миналото на критския град, трябва да посетите Историческия музей, разположен елегантно в една от най-скъпите старинни къщи.

Полезна информация за летищата

Рим Хания

Популярни авиокомпании по маршрут Рим - Хания