Меню

Ryanair полети от Рим до Яш

Покажи филтри

Яш

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Хотелът на Айфел

  Гранд Хотел Траян е една от най-изключителните сгради в Яш. Той е изграден по дизайн на Густав Айфел, известният създател на Айфеловата кула в Париж.

 • Полицията се бори срещу дявола

  Местните вярвания в съществуването на зли духове са наистина доста силни, дори и сред силите на реда. През 2006 г. яшката полиция е призовала свещеник в обвинение за извършване на екзорсизъм.

 • Нощ в Cafeneaua

  Най-популярният клуб Cafeneaua Piata Unirii се намира в северната част на града. Това място редовно получава похвали за невероятната си атмосфера.

Забележителности на Яш

Бившата столица на Молдова е място, формирало се под влиянието на много култури – старомолдовска и руска, ориенталска и западноевропейска. Отпечатъци от неговите минали славни дни са например неоготическият палат на културата и Манастирът на Тримата светии от 17-ти век.

За да изпробвате истинският местен фолклор, посетете Яш на 14-ти октомври. Това е денят на Св. Параскева, която е покровител на местната катедрала. Тогава се провежда и нещо като панаир. Централната част на целия град се изпълва с множество сергии.

Може да разгледате най-важните забележителности на Яш с колело. Някои компании, като Rolandia организират обиколки на града с велосипеди. Ако имате интерес към подобна обиколка, ви препоръчваме предварително да запазите места за такъв тур, за да имате право да изкажете предпочитанията си за маршрута. До булевард „Карол I“ се намира паркът „Копу“, който е най-старият обществен парк в Румъния. Открит е през 1834 г. и е в стила на френските градини. Там ще намерите доста скулптури, фонтани и дървета, под чиято сянка да си починете от градския шум.

Сред ястията, които определено трябва да опитате е типичната румънска мамалига. Бялото сирене бринза, заквасената сметана и чесновият сос са добре пасващи добавки към мамалигата. Може също да опитате и традиционните лозови сармички, приготвени от лозови листа, ориз, кайма, гъби и сланина. Ако предпочитате да наблюдавате града от високо, запазете си маса в ресторант Панорамик. Той се намира на 13-ти етаж на хотел Юниреа. Тъй като хотелът е доста по-висок от всички заобикалящи го сгради, се открива чудесна гледка. За десерт отидете до сладкарница Leonidas, която сервира шоколад в различни форми и видове, както за консумиране на място, така и за навън.

Полезна информация за летищата

Рим Яш

Популярни авиокомпании по маршрут Рим - Яш